default-image

EgyptΑir: Η ιατροδικαστική έρευνα δείχνει έκρηξη στο αεροσκάφος

Κόσμος
EgyptΑir: Η ιατροδικαστική έρευνα δείχνει έκρηξη στο αεροσκάφος

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη μέσα στο Airbus της EgyptAir, δείχνουν τα στοιχεία από τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής του αεροσκάφους. Αυτό δήλωσε αξιωματούχος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας της Αιγύπτου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη εκρηκτικών.

Πιο αναλυτικά, αξιωματούχος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας της Αιγύπτου δήλωσε ότι τα στοιχεία από τα ανθρώπινα μέλη που έχουν περισυλλεγεί από το σημείο της συντριβής δείχνουν έκρηξη στο αεροσκάφος.

«Δεν υπάρχει ολόκληρο ανθρώπινο μέλος», είπε στο AP ο αξιωματούχος, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του. «Η λογική εξήγηση είναι ότι σημειώθηκε έκρηξη», εκτίμησε, αναφέροντας παράλληλα ότι έχουν ήδη περισυλλεγεί περίπου 80 μικρά ανθρώπινα μέλη, τα οποία πρέπει να εξεταστούν.

Ουσιαστικά πρόκειται για την πρώτη απόδειξη για τα αίτια συντριβής της πτήσης MS804, χωρίς όμως να αποδεικνύεται για την ώρα το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας. Η έκρηξη στο αεροσκάφος μπορεί να προκλήθηκε από πολλές αιτίες, όπως η μηχανική βλάβη, η τοποθέτηση βόμβας ή η πυροδότηση εκρηκτικών από καμικάζι αυτοκτονίας.

Υπενθυμίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους και οι 66 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος, με το αεροπλάνο να καταλήγει στα νερά της Μεσογείου, μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News