Κόσμος

Νεκροί διαδηλωτές στη Βαγδάτη από την αστυνομία

Οι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον δύο ανθρώπους κατά τη χθεσινή επέμβασή τους για να διαλύσουν διαδηλωτές που είχαν διεισδύσει μέσα στην πράσινη ζώνη, τον αυστηρά φρουρούμενο τομέα της Βαγδάτης, έκαναν σήμερα γνωστό αξιωματούχοι.

Ένας αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας και μια ιατρική πηγή είπαν επίσης ότι 57 άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά τη χθεσινή διαδήλωση, στη διάρκεια της οποίας οι ιρακινές δυνάμεις έκαναν χρήση δακρυγόνων, εκτοξευτήρων νερού και βομβίδων κρότου εναντίον των διαδηλωτών, μερικοί από τους οποίους απάντησαν πετώντας πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Νωρίτερα πηγές σε τέσσερα νοσοκομεία τις οποίες επικαλέσθηκε το πρακτορείο Reuters είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και 90 τραυματίες από τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στην πράσινη ζώνη.

Σύμφωνα με τις πηγές του Reuters, εκτός από δακρυγόνα οι ιρακινές δυνάμεις χρησιμοποίησαν επίσης πραγματικά πυρά και πλαστικές σφαίρες για να διαλύσουν τους διαδηλωτές και ο απολογισμός των τεσσάρων νεκρών αφορά μόνον αυτούς που σκοτώθηκαν απο σφαίρες.

Σχόλια