default-image

Διαψεύδουν οι ελληνικές Αρχές ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

Ελλάδα
Διαψεύδουν οι ελληνικές Αρχές ότι εντοπίστηκαν τα συντρίμμια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διαψεύδουν οι ελληνικές Aρχές ότι τα αντικείμενα που βρέθηκαν το μεσημέρι 210 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά της Κρήτης, ανήκουν στο αεροσκάφος της EgyptAir, το οποίο χάθηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης, ενάμιση λεπτό αφότου βγήκε από τον εναέριο ελληνικό χώρο, ενώ κατευθυνόταν στο Κάιρο.

Δεν επιβεβαιώνεται έτσι ο εντοπισμός των συντριμμιών, τον οποίο είχε ανακοινώσει λίγες ώρες νωρίτερα η ίδια η αιγυπτιακή αεροπορική εταιρεία, επικαλούμενη μάλιστα το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Από την πλευρά του, το ελληνικό υπουργείο Αμυνας είχε γνωστοποιήσει το απόγευμα ότι πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά είχαν εντοπιστεί σε απόσταση 50 μιλίων νοτιοανατολικά από το σημείο που χάθηκε το στίγμα του αεροσκάφους. Ωστόσο, μέχρι και αργά το βράδυ της Πέμπτης τα «ίχνη» του αεροσκάφους εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ερευνώνται τα αίτια

Νωρίτερα, ο υπουργός πολιτικής αεροπορίας της Αιγύπτου ανέφερε ότι θεωρεί πιο πιθανό η συντριβή να οφείλεται σε τρομοκρατική ενέργεια παρά σε τεχνική βλάβη.

Tην εκδοχή της τρομοκρατικής επίθεσης εξετάζουν και αξιωματούχοι των ΗΠΑ, ωστόσο ο υπουργός Εξωτερικών, Τζον Κέρι, υπογράμμισε ότι δεν προτίθεται να προβεί σε εικασίες, ενώ και ο Λευκός Οίκος ξεκαθαρίζει ότι είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξακριβωθούν τα αίτια της συντριβής.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News