default-image

Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptΑir νότια της Κρήτης

Κόσμος
Συντρίμμια του αεροσκάφους της EgyptΑir νότια της Κρήτης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντικείμενα πλαστικού εντόπισαν το απόγευμα, 200 έως 230 μίλια νότια της Κρήτης και 100 μίλια από το αρχικό σημείο των ερευνών, αιγυπτιακά αεροσκάφη εντός του FIR Αιγύπτου, σύμφωνα με Έλληνες αξιωματούχους.  

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, πλαστικά αντικείμενα με σχοινιά εντοπίσθηκαν 50 μίλια νοτιανατολικά από το σημείο που χάθηκαν τα ίχνη του αεροσκάφους.

Στο πλαίσιο των ερευνών εντοπίζονται συνεχώς αντικείμενα και κάποια από αυτά θα μπορούσαν να είναι σωσίβια.

Η αιγυπτιακή πλευρά ενημέρωσε την ελληνική ότι δε χρειάζεται τη συνδρομή ελληνικών πλωτών μέσων για την περισυλλογή των αντικειμένων.

Οι ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το in.gr, ανακοίνωσαν ότι στέλνουν αεροσκάφος P-3 Orion για να βοηθήσει στις έρευνες.

Υπενθυμίζεται ότι ο αεροσκάφος που πραγματοποιούσε την πτήση Παρίσι - Κάιρο εξαφανίστηκε τα ξημερώματα της Πέμπτης από τα ραντάρ πάνω από την Μεσόγειο.

Η πτήση 804 της EgyptAir μετέφερε 66 επιβάτες και πλήρωμα.

Ο υπουργός αεροπορίας Σαρίφ Φατί σημείωσε ότι η Αίγυπτος δεν μπορεί να αποκλείσει οποιαδήποτε πιθανότητα για το τι συνέβη αεροσκάφος, ανάμεσά τους και την «τρομοκρατική ενέργεια».

Είπε, μάλιστα, ότι η πιθανότητα τρομοκρατικής ενέργειας είναι «πιο ισχυρή» από εκείνη της τεχνικής βλάβης.

Όπως μεταδίδει το CNN, αμερικανοί αξιωματούχοι σημειώνουν ότι τα πρώτα σημάδια «δείχνουν» βομβιστική επίθεση.

Σημειώνεται ότι καπετάνιος εμπορικού πλοίου φέρεται να είδε μία λάμψη στον ουρανό περίπου 130 μίλια νοτιοδυτικά της Καρπάθου, ωστόσο η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Μία δεύτερη πτήση της EgyptAir έχει αναχωρήσει από το Παρίσι και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταφέρει συγγενείς των επιβατών της πτήσης 804.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News