Κόσμος

Βαγδάτη: Τουλάχιστον 63 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες

Αυξάνονται οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις που έπληξαν σήμερα τη Βαγδάτη. Σύμφωνα με αστυνομικές και ιατρικές πηγές, ο νεότερος απολογισμός είναι 63 τουλάχιστον νεκροί και 100 και πλέον οι τραυματίες.

Μια επίθεση βομβιστή-καμικάζι, την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, σε μια αγορά στη συνοικία αλ Σαάμπ, στα βόρεια της Βαγδάτης, όπου κατοικούν κυρίως σιίτες μουσουλμάνοι, σκότωσε 38 ανθρώπους και τραυμάτισε περισσότερους από 70.

Παράλληλα η πυροδότηση εκρηκτικών υλών που ήταν παγιδευμένες σε ένα αυτοκίνητο στη γειτονική συνοικία αλ Σαντρ προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 19 ανθρώπων και τον τραυματισμό 17.

Μια άλλη επίθεση, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, με αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά στη συνοικία αλ Ρασίντ σκότωσε τουλάχιστον έξι ανθρώπους και τραυμάτισε 21, σύμφωνα με πηγές, σε μια επίθεση αυτοκτονίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του στρατού.

Ένας εκπρόσωπος του κέντρου επιχειρήσεων της Βαγδάτης δήλωσε στην κρατική τηλεόραση πως ο δράστης της επίθεσης στη συνοικία αλ Σαάμπ πυροδότησε τη ζώνη εκρηκτικών την οποία φορούσε παράλληλα με την ενεργοποίηση μιας τοποθετημένης βόμβας. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές έρευνες, επρόκειτο για γυναίκα βομβίστρια-καμικάζι, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια