default-image

Κέρδισε την Δυτική Βιρτζίνια ο Σάντερς

Κόσμος
Κέρδισε την Δυτική Βιρτζίνια ο Σάντερς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Δυτική Βιρτζίνια κέρδισε ο Μπέρνι Σάντερς από την πλευρά των Δημοκρατικών,  επιβραδύνοντας την πορεία της Χίλαρι Κλίντον προς το χρίσμα του κόμματος.

Και μπορεί η Κλίντον να θεωρείται φαβορί, ωστόσο η ήττα της στη Δυτική Βιρτζίνια δείχνει ακόμα μια φορά τις δυσκολίες που έχει με ψηφοφόρους της εργατικής τάξης και σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και το Οχάιο, των οποίων η οικονομία βασίζεται κατά μεγάλο μέρος στην παραγωγή άνθρακα και χάλυβα.

 Τον Μάρτιο, η Κλίντον είχε πει σε μια συγκέντρωση στο Οχάιο ότι η κυβέρνησή της θα έκλεινε τα ανθρακορυχεία και θα εξάλειφε τις δουλειές των ανθρακωρύχων.

Την περασμένη εβδομάδα στην Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο η Κλίντον ζήτησε συγγνώμη αρκετές φορές σε άνεργους ανθρακωρύχους και εργάτες της βιομηχανίας χάλυβα, λέγοντας ότι τα λόγια της παρεξηγήθηκαν, ενώ συζήτησε το σχέδιο της να βοηθήσει στην επανεκπαίδευση των ανθρακωρύχων για δουλειές καθαρής ενέργειας.

Από την άλλη πλευρά, ο μοναδικός υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων, Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε την Δυτική Βιρτζίνια με άνεση και σε δηλώσεις του στο πρακτορείο Associated Press υποστήριξε  ότι έχει αρχίσει να ψάχνει για υποψήφιο αντιπρόεδρο και ότι είχε μειώσει τον αριθμό υποψηφίων σε πέντε άτομα που έχουν βουλευτική εμπειρία στην Ουάσιγκτον.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News