default-image

Σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα

Οικονομία
Σε εξέλιξη το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες.

Λίγο νωρίτερα ο Γιώργος Χουλιαράκης συμμετείχε στο Euroworking Group όπου παρουσίασε τα πεπραγμένα στην ολομέλεια της Βουλής κατά την ψήφιση του ασφαλιστικού.

Πάντως σε γενικό επίπεδο δεν υπάρχει ιδιαίτερη αισιοδοξία για την σημερινή εξέλιξη των διαπραγματεύσεων σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές.

Σόιμπλε: Να πούμε την αλήθεια για το πρόγραμμα διάσωσης

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας δήλωσε προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup ότι «σήμερα δεν θα ληφθούν τελικές αποφάσεις».

«Σήμερα θα γίνει συζήτηση και θα δοθούν πολιτικές οδηγίες», δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Πριν από τις συζητήσεις για το χρέος, χρειάζεται ανάλυση βιωσιμότητας...Είμαι βέβαιος ότι θα υπάρξει λύση μέχρι το τέλος του Μαΐου», πρόσθεσε.

Ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς-Γεργκ Σέλινγκ εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα παραμείνει στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ντάισελμπλουμ: Αν και... όταν... και βλέπουμε για το χρέος

Δεν αναμένω ακόμα οριστικά συμπεράσματα σε ό,τι αφορά το θέμα του ελληνικού χρέος, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, προσερχόμενος στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.

"Θα συζητήσουμε το πότε, το εάν και υπό ποιες προϋποθέσεις, εάν είναι απαραίτητο", δήλωσε ο Ντάισελμπλουμ, προσθέτοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί αργότερα.

Σε νεότερη δήλωσή του πάντως, ο πρόεδρος του Eurogroup ότι θέλει μία συμφωνία για το ελληνικό χρέος στις 24 Μαΐου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News