default-image

Καίγεται για δεύτερη εβδομάδα ο Καναδάς

Κόσμος
Καίγεται για δεύτερη εβδομάδα ο Καναδάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξακολουθεί να καίει, για δεύτερη εβδομάδα, η μεγάλη φωτιά στον Καναδά που έχει ήδη προκαλέσει την εκκένωση της πόλης Φορτ ΜακΜάρεϊ, καταστρέφοντας ολόκληρες γειτονιές της.

Ήδη 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους, χιλιάδες από τα οποία έχουν καεί ολοσχερώς. Πάντως, από την Κυριακή υπάρχει η εκτίμηση πως η πυρκαγιά πλέον επεκτείνεται με λιγότερη ταχύτητα.

Η Ρέιτσελ Νότλεϊ, πρωθυπουργός της Αλμπέρτα, αναθεώρησε προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τις κατεστραμμένες δασικές εκτάσεις σε 1.612 τετραγωνικά χιλιόμετρα. «Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ βραδύτερα από όσο φοβόμασταν» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, προσθέτοντας ότι η απομάκρυνση των 25.000 κατοίκων που είχαν εγκλωβισθεί βόρεια της πόλης ολοκληρώθηκε το πρωί της Κυριακής.

Ωστόσο, παρά τη θετική εκτίμηση των αξιωματούχων του Καναδά χθες, αναφορικά με τις ενδείξεις αρχικού ελέγχου των μετώπων της φωτιάς, οι τιμές του πετρελαίου αυξήθηκαν σήμερα στις διεθνείς αγορές, υπό την εκτίμηση ότι η μείωση των καναδικών εξαγωγών πετρελαίου, θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό.

Μέσα στην πύρινη κόλαση

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε πετρελαιοπαραγωγική περιοχή στην πόλη Φορτ Μακμάρεϊ στα βόρεια της Αλμπέρτα του Καναδά, συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Εδώ και μια εβδομάδα εξακολουθεί να κατακαίει κατοικημένες περιοχές κι εγκαταστάσεις, με τις Αρχές να προειδοποιούν τους 88.000 κατοίκους που απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, ότι δε θα επιστρέψουν σύντομα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μεγάλα τμήματα της, έχουν κατακαεί από τις φλόγες, ενώ η πυρκαγιά απειλεί πλέον και το γειτονικό Σασκάτσουαν.  

Η ζέστη, η ξηρασία και οι ισχυροί άνεμοι που επικρατούν εμποδίζουν τις προσπάθειες εκατοντάδων πυροσβεστών που έχουν ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες. Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα σε μια μόλις μέρα τα πύρινα μέτωπα διπλασιάστηκαν σε έκταση.

Το σκηνικό τρόμου αποτυπώνει με τον πλέον συγκλονιστικό τρόπο αυτό το βίντεο από κάμερα ασφαλείας στο εσωτερικό ενός σπιτιού. Οι φλόγες πολιορκούν το σπίτι τα τζάμια σπάνε ο καπνός εισβάλει και μέσα σε λίγα λεπτά το καθιστικό του.

Ο Τζέιμς ο Ρέιλι μετατρέπεται σε κόλαση. Ο άντρας που είχε εκκενώσει το σπίτι μαζί με την οικογένεια του μόλις 20 λεπτά νωρίτερα παρακολούθησε την καταστροφή από την κάμερα που είχε συνδεθεί με το κινητό του τηλέφωνο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News