default-image

Σενάρια για πιθανή παραίτηση Νταβούτογλου

Κόσμος
Σενάρια για πιθανή παραίτηση Νταβούτογλου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σενάρια για σύννεφα στις σχέσεις Ερντογάν-Νταβούτογλου, που είναι πιθανό να οδηγήσουν στην παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού, γίνονται τις τελευταίες ώρες στην Τουρκία.

Ο κ. Νταβούτογλου έχει αυτή την ώρα συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, με πολιτικούς αναλυτές να εκτιμούν ότι από αυτήν την συνάντηση κρίνεται το πολιτικό μέλλον του πρωθυπουργού της Τουρκίας. Αν και η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη για την Πέμπτη, μεταφέρθηκε μία ημέρα νωρίτερα υπό το φως των πρόσφατων πολιτικών εξελίξεων.

Λίγο πριν από τη συνάντηση των δύο ανδρών, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, μιλώντας στην Hurriyet, είχε γνωστοποιήσει ότι βρίσκεται ένα βήμα πριν από την παραίτηση.

Ο κ. Νταβούτογλου ήδη από την Τετάρτη είχε διαμηνύσει εξυπηρετήσει τον «δίκαιο αγώνα» του κόμματός του, αλλά και για να μην απογοητεύσει τους συναγωνιστές του.

Οι ψίθυροι για κρίση στις σχέσεις των δύο ανδρών ακούστηκαν και στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι πρώην συμπαθούντες τον Ερντογάν ομολογούν ότι «δεν τον διάβασαν σωστά», εκφράζοντας πλέον την προτίμησή τους στο πρόσωπο του Νταβούτογλου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News