default-image

Τουλάχιστον 19 νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Χαλέπι

Κόσμος
Τουλάχιστον 19 νεκροί από βομβαρδισμό νοσοκομείου στο Χαλέπι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουλάχιστον 19 άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα και 80 τραυματίστηκαν όταν αντάρτες βομβάρδισαν περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο των κυβερνητικών δυνάμεων στην πόλη του Χαλεπίου, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο, που διαθέτει μεγάλο δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών πληροφόρησης σε όλη τη Συρία, διευκρίνισε ότι ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί, καθώς ορισμένοι τραυματίες νοσηλεύονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

«Οβίδες ερρίφθησαν από τους αντάρτες εναντίον του νοσοκομείου αλ-Ντάμπιτ, στη συνοικία Μοχαφαζά, στο κέντρο του Χαλεπίου, με αποτέλεσμα τρεις άνθρωποι να σκοτωθούν και 17 να τραυματιστούν, σύμφωνα με έναν πρώτο απολογισμό», μετέδωσε το πρακτορείο. Η κρατική συριακή τηλεόραση μετέδωσε ότι από τον βομβαρδισμό υπάρχουν δεκάδες νεκροί και τραυματίες.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επιβεβαίωσε τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου και έκανε λόγο για δεκάδες θύματα.

Ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι ομάδες ανταρτών εξαπέλυσαν σήμερα μεγάλη επίθεση στο Χαλέπι και βομβάρδισαν μη στρατιωτικές θέσεις, περιοχές όπου ζουν άμαχοι με πυραύλους, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας ανθρώπους και βομβαρδίζοντας νοσοκομείο.

Ο στρατός έδωσε «την κατάλληλη απάντηση εκεί απ΄ όπου εκτοξεύθηκαν τα πυρά», αναφέρει ανακοίνωση της διοίκησης του στρατού, η οποία κατηγορεί οργανώσεις -- στις οποίες συμπεριλαμβάνονται το Μέτωπο Αλ-Νόσρα και η Τζάις αλ-Ισλάμ που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα-- ότι είναι πίσω από τις επιθέσεις.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News