Κόσμος

Πέθανε από εξάντληση έχοντας σώσει επτά ανθρώπους

Το Εκουαδόρ επλήγη πριν από μια εβδομάδα από έναν φονικό σεισμό που άφησε σοκαριστικό αριθμό θυμάτων. Οι νεκροί ήταν μέχρι χθες 646 και οι τραυματίες 12.500. Όμως επτά από τους εγκλωβισμένους στα χαλάσματα, χρωστούν τη ζωή τους σε έναν σκύλο, ο οποίος εργάστηκε με μεγάλο ζήλο για να τους εντοπίσει και τελικά ξεψύχησε από την εξάντληση και τις σκληρές συνθήκες.

O ηρωικός σκύλος που πέθανε από εξάντληση έχοντας σώσει 7 ανθρώπους από τα χαλάσματα O ηρωικός σκύλος που πέθανε από εξάντληση έχοντας σώσει 7 ανθρώπους από τα χαλάσματα Ο ηρωικός Dayko υπηρέτησε στο τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας και βοήθησε την ομάδα του όλες αυτές τις μέρες. Ωστόσο, ο συνδυασμός των υψηλών θερμοκρασιών με την αφυδάτωση και την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλλε ως διασώστης, οδήγησαν στην κατάρρευσή του και τελικά την περασμένη Παρασκευή πέθανε.

Η ιστορία της αυτοθυσίας του συγκίνησε όλη τη χώρα και κυρίως τους άντρες της υπηρεσίας που μοιράστηκαν την ιστορία του στο Facebook. H ταφή του σκύλου έγινε με τιμές ήρωα και οι άντρες της Πυροσβεστικής ανακοίνωσαν πως του απονεμήθηκε μετάλλιο ανδρείας.  

Ο Dayko δούλευε ακατάπαυστα και χώνονταν για ώρες στα ερείπια όπου έψαχνε για επιζώντες. Όλες αυτές τις μέρες, κατάφερε να εντοπίσει τουλάχιστον επτά τραυματισμένους ανθρώπους σε χαλάσματα κτιρίων που γκρεμίστηκαν μετά τα 7,8 Ρίχτερ.

Όταν κατέρρευσε, οι άντρες έκαναν μεγάλες προσπάθειες για να τον κρατήσουν στη ζωή, αλλά δεν τα κατάφεραν. "Με λύπη μας σας ενημερώνουμε ότι σήμερα πενθούμε καθώς χάσαμε τον Dayko που συμμετείχε στο έργο της αναζήτησης επιζώντων" ανέφεραν οι Πυροσβέστες οι οποίο τον ευχαρίστησαν για όλα όσα είχε προσφέρει στην υπηρεσία και στην ανθρώπινη ζωή.  

Πηγή: lifo.gr

Σχόλια