Κόσμος

Η βροχή "έριξε" εξαώροφο κτήριο (video)

Επτά νεκροί και περισσότεροι από 120 άνθρωποι είχαν εγκλωβιστεί στο κτήριο που κατέρρευσε χθες το βράδυ στο Ναϊρόμπι στην Κένυα.


Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες, σύμφωνα με ανακοίνωση του κενυατικού Ερυθρού Σταυρού.


Το εξαώροφο αυτό οικοδόμημα στο βορειοανατολικό Ναϊρόμπι, στο οποίο διέμεναν περίπου 150 οικογένειες, κατέρρευσε χθες το βράδυ μετά τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες που είχαν σημειωθεί νωρίτερα την ίδια ημέρα στην πόλη.

Μια εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που μετέδωσαν κενυατικά μέσα ενημέρωσης νωρίτερα, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το κτήριο κατέρρευσε. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νεκρούς, αυτές είναι πληροφορίες που δεν έχουμε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αρνόλντα Σιούντου.

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, φοβόμαστε ότι είναι πολλοί ακόμη», επισήμανε πάντως. «Οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σημείο βρίσκονται ένας γερανός και πολλά ασθενοφόρα».

Η Σιούντου ανέφερε ότι το κτίριο κατέρρευσε στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη λαϊκή γειτονιά Χουρούμα του βορειοανατολικού Ναϊρόμπι, την οποία έπληξαν χθες οι πιο ραγδαίες βροχοπτώσεις από την έναρξη της περιόδου των βροχών.

Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις του εδάφους σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Κένυας.


Νωρίτερα χθες, ένας τοίχος που βρισκόταν γύρω από μια ιδιοκτησία κατέρρευσε λόγω της σφοδρής βροχόπτωσης σε μια άλλη περιοχή της πρωτεύουσας της Κένυας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον τρεις άνθρωποι, μετέδωσαν κενυατικά ΜΜΕ.Πηγή: tovima.gr

Σχόλια