Κόσμος

Νέος σεισμός 6,2 βαθμών στον Ισημερινό

Σεισμός 6,2 βαθμών σημειώθηκε σήμερα ανοικτά των ακτών του Ισημερινού, σύμφωνα με το Κέντρο Προειδοποίησης για Τσουνάμι του Ειρηνικού, λίγες μόλις ημέρες μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε τη χώρα προκαλώντας τον θάνατο σχεδόν 500 ανθρώπων.

Το επίκεντρο του σεισμού, που είχε εστιακό βάθος 10 χλμ., βρισκόταν 70 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά της πόλης Εσμεράλδας, ανέφερε το κέντρο, όχι μακριά από το επίκεντρο του σεισμού των 7,8 βαθμών που σημειώθηκε το Σάββατο.

Αυτόπτες μάρτυρες στην περιοχή δήλωσαν στο Ρόιτερς πως δύο ισχυρές σεισμικές δονήσεις με διαφορά περίπου 30 δευτερολέπτων η μία από την άλλη έγιναν αισθητές στην Κοχίμιες, στις ακτές της περιοχής όπου σημειώθηκε ο καταστροφικός σεισμός του Σαββάτου, με αποτέλεσμα να πεταχτούν οι κάτοικοι από τα κρεβάτια τους και να βγουν στους δρόμους.

Ο σεισμός δεν έγινε αισθητός στην πρωτεύουσα Κίτο.

Το Γεωφυσικό Ινστιτούτο του Ισημερινού ανέφερε πως τον σεισμό μεγέθους 6,2 βαθμών που σημειώθηκε στις 3.33 τοπική ώρα (11:33 ώρα Ελλάδας) ακολούθησε σειρά μετασεισμικών δονήσεων. Δεν εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι.

Ο σεισμός του Σαββάτου, μεγέθους 7,8 βαθμών, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 480 ανθρώπων και τον τραυματισμό περισσότερων από 4.600, ενώ αγνοείται η τύχη άλλων 107. Εκατοντάδες σπίτια και δρόμοι καταστράφηκαν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια