Κόσμος

"Αποχαιρετιστήριο" από τον Φιντέλ

Με τρεμάμενη φωνή ο Φιντέλ Κάστρο, απευθύνθηκε στο συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος Κούβας (PCC), μιλώντας για το θάνατο και διατρανώνοντας την πίστη του στην παρακαταθήκη της Αβάνας ζητώντας  από τα μέλη του συνεδρίου να «βοηθήσουν ώστε οι ιδέες του να παραμείνουν ζωντανές».«Γίνομαι 90 σύντομα, και σύντομα θα είμαι όπως όλοι οι άλλοι» είπε. «Η ώρα έρχεται για όλους και ίσως είναι μία από τις τελευταίες φορές που θα μιλήσω σε αυτήν την αίθουσα» συνέχισε. 

«Οι ιδέες όμως των κουβανών κομουνιστών θα μείνουν ως απόδειξη για τον πλανήτη πως αν τις δουλέψουμε με ζήλο και αξιοπρέπεια, μπορούν να παράξουν τα υλικά και πολιτιστικά αγαθά που χρειάζονται οι άνθρωποι» τόνισε.

Πρόκειται για την μεγαλύτερης διάρκειας δημόσια εμφάνισή του Φιντέλ Κάστρο τα τελευταία χρόνια, η οποία μεταδόθηκε ολόκληρη στην κουβανική τηλεόραση, όχι σε ζωντανή σύνδεση, και ο Κάστρο (που είχε μείνει καθιστός) φαινόταν σε καλύτερη κατάσταση από ό,τι προηγουμένως. 


Ο 89χρονος ιστορικός ηγέτης της χώρας αποθεώθηκε από τα μέλη του κόμματος, που φώναζαν ρυθμικά το μικρό του όνομα, σύμφωνα με τα κρατικά ΜΜΕ.

Σχόλια