default-image

Ιράν: Καλεί τους πετρελαιοπαραγωγούς για πάγωμα της παραγωγής

Κόσμος
Ιράν: Καλεί τους πετρελαιοπαραγωγούς για πάγωμα της παραγωγής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν κάλεσε άλλους πετρελαιοπαραγωγούς να συνεχίσουν τις συνομιλίες για πάγωμα της παραγωγής προκειμένου να ενισχυθούν οι τιμές του αργού, αλλά επέμεινε ότι είναι δικαιολογημένο να μην παγώνει τη δική του παραγωγή.

Ο Χουσεΐν Καζεμπούρ Αρντεμπιλί, αντιπρόσωπος του Ιράν στον ΟΠΕΚ, μίλησε στο πρακτορείο ειδήσεων Shana μετά τη χθεσινή άκαρπη συνάντηση των παραγωγών στη Ντόχα, κατά την οποία η Σαουδική Αραβία ζήτησε από το Ιράν να υιοθετήσει το μέτρο αυτό. Οι αντιπρόσωποι του Ιράν δεν συμμετείχαν στις συνομιλίες.

«Στηρίζουμε τη συνεργασία μεταξύ των κρατών-μελών του ΟΠΕΚ και χωρών εκτός του Οργανισμού και τις προσπάθειες να επέλθει σταθερότητα στην αγορά πετρελαίου και καλούμε όλους τους παραγωγούς να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους», δήλωσε ο Αρντεμπιλί.

Ο ίδιος πρόσθεσε ωστόσο πως το Ιράν έχει ξεκαθαρίσει ότι θέλει να ανακτήσει το μερίδιό του στην αγορά, το οποίο έχασε όταν επλήγη από οικονομικές κυρώσεις και ότι «η θέση του υποστηρίζεται από τα περισσότερα κράτη εντός και εκτός του ΟΠΕΚ σε όλο τον κόσμο».

Ο Αρντεμπιλί δήλωσε ότι, εάν το Ιράν συμμετείχε στο προτεινόμενο πάγωμα της παραγωγής, ουσιαστικά θα ήταν σαν να διατηρούσε τις κυρώσεις σε βάρος του.

«Αυτοί που αντιτάχθηκαν στην πυρηνική συμφωνία μεταξύ του Ιράν και των μεγάλων δυνάμεων και την άρση των σκληρών κυρώσεων σε βάρος της Ισλαμικής Δημοκρατίας… πρότειναν το πάγωμα της παραγωγής τον Ιανουάριο του 2016, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι το Ιράν δεν έχει άλλη επιλογή από το να αποδεχθεί», δήλωσε ο Αρντεμπιλί, αναφερόμενος προφανώς στη Σαουδική Αραβία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News