default-image

Εξαφάνισαν χωριά τα 7,8 ρίχτερ στον Ισημερινό

Κόσμος
Εξαφάνισαν χωριά τα 7,8 ρίχτερ στον Ισημερινό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε τουλάχιστον 272 ανέρχονται οι νεκροί από τον πολύ ισχυρό σεισμό 7,8 βαθμών που έπληξε τον Ισημερινό το Σάββατο το βράδυ όπως ανακοίνωσε το γραφείο του προέδρου της χώρας. Περισσότεροι από 2.500 φέρονται να είναι οι τραυματίες.

Στις πληγείσες περιοχές έχουν αναπτυχθεί περισσότεροι από 10.000 στρατιώτες και 3.500 αστυνομικοί, ενώ συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης.

Η χώρα έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

"Είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια τραγωδία", δήλωσε ο πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα. Είπε ότι οι αρχές δεν έχουν εικόνα του τι συμβαίνει σε δεκάδες περιοχές καθώς από τις κατολισθήσεις έχουν κλείσει δρόμοι , ενώ πολλά χωριά φέρονται να έχουν εξαφανιστεί από το χάρτη.

Τραγικός αναμένεται σύμφωνα με τον ίδιο, όπως εξελίσσονται τα πράγματα, να είναι και ο απολογισμός με τους νεκρούς και τους τραυματίες.

Ο αντιπρόεδρος της χώρας Χόρχε Γκλας πρόσθεσε ότι τα σωστικά συνεργεία εργάζονται με γυμνά χέρια προκειμένου να εντοπίσουν τους εγκλωβισμένους καθώς  με τα βαρέα μηχανήματα θα ήταν επικίνδυνη η ανεύρεση τους.  

Ο σεισμός του Σαββάτου ήταν ο χειρότερος που έχει πλήξει τον Ισημερινό από το 1979. Μετά την κύρια δόνηση, καταγράφηκαν 189 μετασεισμοί που δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων. 

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News