Κόσμος

Πάπας Φραγκίσκος: Δεν πρέπει να χτίζουμε τείχη, αλλά γέφυρες

«Δεν πρέπει να χτίζουμε τείχη αλλά γέφυρες», δήλωσε ο πάπας Φραγκίσκος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, κατά την πτήση της επιστροφής του στην Ρώμη από την Λέσβο.

Ο πάπας κάλεσε όλους τους υπεύθυνους να εργασθούν υπέρ της ένταξης των μεταναστών στην ευρωπαϊκή κοινωνία και υπενθύμισε, παράλληλα, ότι πολλοί πατεράδες των ατόμων που ενέχονται στις τρομοκρατικές επιθέσεις που έλαβαν χώρα στην Ευρώπη, «είχαν γεννηθεί στην ήπειρό μας».

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της πτήσης από την Λέσβο προς την Αιώνια Πόλη, ο Φραγκίσκος έδειξε στους δημοσιογράφους κάποια από τα παιδιά που συνάντησε στην Μυτιλήνη.

Σε ότι αφορά, τέλος, τις τρεις οικογένειες Σύρων προσφύγων που ταξίδεψαν μαζί του, τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης επιβεβαιώνουν ότι πρόκειται να φιλοξενηθούν από την καθολική κοινότητα του Αγίου Αιγιδίου, η οποία έχει αναπτύξει σημαντική διαμεσολαβητική δραστηριότητα σε εμπόλεμες περιοχές. Την πλήρη κάλυψη όλων των εξόδων αναλαμβάνει η Αγία Έδρα.

Ταξίδεψε με 12 πρόσφυγες

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάπας Φραγκίσκος επέστρεψε αργά το απόγευμα στο αεροδρόμιο της Ρώμης Τσαμπίνο με δώδεκα πρόσφυγες, οι οποίοι είναι όλοι τους μουσουλμάνοι και πρόκειται να διαμείνουν σε κέντρο φιλοξενίας της καθολικής κοινότητας του Αγίου Αιγιδίου.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, πρόκειται για τρεις οικογένειες - ανάμεσά τους και έξι ανήλικα - που είχαν φτάσει στη Λέσβο πριν την υπογραφή της συμφωνίας του περασμένου Μαρτίου, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας.

«Είμαι βέβαιος ότι το ταξίδι και το μήνυμα του πάπα στην Λέσβο θα καταφέρει να ταρακουνήσει βαθύτατα την ψυχή της Ευρώπης και της διεθνούς κοινότητας» έγραψε, παράλληλα, σε μήνυμά του ο Ιταλός πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Σχόλια