Κόσμος

Σεισμός 6 βαθμών στη νότια Ιαπωνία

Σεισμός μεγέθους 6 βαθμών έπληξε σήμερα τη νότια Ιαπωνία, σείοντας κτίρια και οδηγώντας στην ακύρωση ορισμένων σιδηροδρομικών υπηρεσιών για προληπτικούς λόγους, όμως προς το παρόν δεν υπάρχουν πληροφορίες για σοβαρές ζημιές, τραυματισμούς ή τσουνάμι.

Ο σεισμός σημειώθηκε 11 χλμ. ανατολικά της πόλης Κουμαμότο, ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Γεωφυσικής των ΗΗΠΑ. Αρχικά είχε ανακοινώσει ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,2 βαθμών. Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοτηλεόραση της Ιαπωνίας, τη NHK, ο σεισμός είχε μέγεθος 6,4.

«Σκοπεύουμε να πράξουμε τα μέγιστα για την κατάσταση", δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε. "Τώρα σχεδιάζω να ακούσω τι [πληροφορίες] έχουμε συγκεντρώσει για την κατάσταση».

Η Kyushu Electric Co ανακοίνωσε ότι πραγματοποιεί ελέγχους της κατάστασης στα πυρηνικά εργοστάσιο Genkai και Sendai τα οποία διαχειρίζεται.

Δεν υπάρχουν προβλήματα στα εργοστάσια Genkai και Sendai, τα οποία βρίσκονται στο νησί Κιούσου, ή στο εργοστάσιο Ικάτα στο γειτονικό Σικόκου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo.

Για προληπτικούς λόγους διακόπηκαν τα δρομολόγια τρένων υψηλής ταχύτητας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια