default-image

Σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου στις Βρυξέλλες

Κόσμος
Σύλληψη ενός ακόμη υπόπτου στις Βρυξέλλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη σύλληψη ενός έκτου υπόπτου προχώρησε η αστυνομία του Βελγίου κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο πλαίσιο των ερευνών για τις επιθέσεις των τζιχαντιστών.

Σύμφωνα με τη βελγική δημόσια τηλεόραση VRT, ο έκτος ύποπτος που συνελήφθη είναι κάτοικος Βρυξελλών που είχε καταδικαστεί στη δίκη της ισλαμιστικής οργάνωσης Sharia4Belgium στην Αμβέρσα, στο βόρειο Βέλγιο. Ωστόσο, καμιά λεπτομέρεια δεν έγινε γνωστή αμέσως.

Η βελγική αστυνομία διεξήγαγε την Παρασκευή επιχείρηση στο πλαίσιο της έρευνας για τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες και στο Παρίσι, συλλαμβάνοντας τον Μοχάμεντ Αμπρινί, βασικό καταζητούμενο για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου στο Παρίσι.

Η δημόσια βελγική τηλεόραση VRT ανέφερε πως πιθανώς πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο με τον «άνδρα με το καπέλο» που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας δίπλα στους καμικάζι στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών.

Η έρευνα συνεχίστηκε την επομένη των συλλήψεων στις Βρυξέλλες: σύμφωνα με το δημόσιο γαλλόφωνο δίκτυο RTBF, μεγάλη επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο δήμο Ετερμπέκ, στις κεντρικές Βρυξέλλες, που είχε στόχο μια αποθήκη.

Η βελγική αστυνομία, υποστηριζόμενη από σκοπευτές, διεξήγαγε στο Ετερμπέκ έρευνα σε κτίριο από το οποίο απομάκρυνε τους ενοίκους του. Το κτίριο, ένα συγκρότημα διαμερισμάτων με ένα κατάστημα στο ισόγειο, αποκλείστηκε από την αστυνομία.

Οι δυνάμεις της τάξης είχαν αποκλείσει σημεία με αποτέλεσμα ορισμένοι κάτοικοι να μην μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους σε αυτήν τη συνοικία, όπου υπάρχουν σχεδόν μόνο κατοικίες. Στην επιχείρηση δεν έγιναν συλλήψεις.

Newsroom ΔΟΛ,

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News