default-image

Νέος γύρος συλλήψεων για τις επιθέσεις σε Παρίσι-Βρυξέλλες

Κόσμος
Νέος γύρος συλλήψεων για τις επιθέσεις σε Παρίσι-Βρυξέλλες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όλα τα κομμάτια του παζλ για τις τρομοκρατικές επιθέσεις επιχειρούν να ενώσουν οι γαλλικές και οι βελγικές αρχές, οι οποίες προχώρησαν σε νέο «κύμα» συλλήψεων.

Χθες συνελήφθησαν δύο άτομα- κλειδιά για τις επιθέσεις στο Παρίσι την 13η Νοεμβρίου και στις Βρυξέλλες την 22α Μαρτίου. Ο πρώτος ύποπτος είναι ο υπ' αριθμόν ένα καταζητούμενος στην Ευρώπη ο 31χρονος Μοχάμεντ Αμπρινί, ο Οσάμα Κραγιέμ και ένα τρίτο άτομο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εισαγγελίας του Βελγίου. Ο 31χρονος Βέλγος, με καταγωγή από το Μαρόκο, φέρεται να συνελήφθη σε επιχείρηση της αστυνομίας στο Αντερλεχτ των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με πηγές της γαλλικής αστυνομίας που επικαλείται το Associated Press, ο Αμπρινί φέρεται να είναι ο άνδρας με το καπέλο στις εικόνες από την κάμερα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο εν λόγω άνδρας βρισκόταν δίπλα στους βομβιστές αυτοκτονίας Ελ Ιμπραήμ Μπακράουϊ και Νατζίμ Λασράουϊ και έφυγε λίγο πριν τις εκρήξεις.

Το βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που φέρεται να δείχνει την σύλληψη Αμπρινί

Μάλιστα η αστυνομία του Βελγίου έδωσε την Πέμπτη και βίντεο από κάμερες ασφαλείας από την διαδρομή του υπόπτου μέσα από το Ζάβεντεμ στον κεντρικό δρόμο της πόλης έως το αεροδρόμιο. Η τελευταία εμφάνιση του είναι σε κάμερα ασφαλείας από το Σαερμπέκ περίπου μία ώρα μετά την επίθεση στο αεροδρόμιο.

Οι εισαγγελείς του Βελγίου ζητούσαν από όλους τους πολίτες να δώσουν στις αρχές είτε φωτογραφίες είτε βίντεο του υπόπτου προκειμένου να καθορίσουν που ακριβώς πήγε μετά τις επιθέσεις. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε σε πληροφορίες για το παλτό του άνδρα και αν το είδε κανείς παρατημένο στην διαδρομή.

Τα βελγικά ΜΜΕ μετέδιδαν πληροφορίες, ότι το DNA του Αμπρινί είχε βρεθεί και στο διαμέρισμα-γιάφκα των βομβιστών αυτοκτονίας στο Σαερμπέκ των Βρυξελλών, όπου εκτιμάται ότι σχεδιάστηκαν οι αιματηρές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό του Βελγίου.

Ο Αμπρινί, όμως, καταζητείται και για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Στενός παιδικός φίλος των αδερφών Σαλάχ και Ιμπραήμ Αμπντεσλάμ ο 31χρονος εμφανίζεται σε βίντεο από κάμερας ασφαλείας σε βενζινάδικο στα γαλλοβελγικά σύνορα. Βρίσκεται στο ίδιο αυτοκίνητο με τον Σαλάχ Αμπντεσλάμ, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στις αιματηρές επιθέσεις στην γαλλική πρωτεύουσα. Οι αρχές πιστεύουν ότι βρισκόταν στο ίδιο αυτοκίνητο με τα αδέρφια από το Βέλγιο για το Παρίσι και στην επιστροφή στις 10 και 11 Νοεμβρίου, λίγο πριν τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο δεύτερος συλληφθείς είναι ο Οσάμα Κραγιέμ. Τα βελγικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι οι αρχές εκτιμούν πως είναι ο άνδρας που συνόδευσε στον σταθμό του μετρό Μαλμπεκ τον καμικάζι-αυτοκτονίας Χαλίντ ελ Μπακράουϊ και είναι το άτομο που αγόρασε τις τσάντες από το εμπορικό κέντρο City2, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν στις επιθέσεις. Το DNA του φέρεται να βρέθηκε επίσης στο διαμέρισμα - γιάφκα των βομβιστών του Βελγίου.

Πηγή: real.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News