Κόσμος

Συνελήφθη ο «κολλητός» του Σαλάχ Αμπντεσλάμ στο Βέλγιο

Είναι ο Μοχάμεντ Αμπρίνι ο άνδρας με το καπέλο; - Σημειώθηκαν «αρκετές συλλήψεις» που συνδέονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

Ο υπ'αριθμόν ένα καταζητούμενος για συμμετοχή στις τρομοκρατικές επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι και «κολλητός» φίλος του συλληφθέντα Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο 31χρονος Μοχάμεντ Αμπρίνι συνελήφθη, σύμφωνα με βελγικά δημοσιεύματα.

Τα ίχνη του Βέλγου μαροκινής καταγωγής είχαν χαθεί μετά τα φονικά τρομοκρατικά «χτυπήματα» στη γαλλική πρωτεύουσα, ενώ λίγο καιρό αργότερα δόθηκαν στη δημοσιότητα πλάνα με τον Αμπρίνι να βρίσκεται σε πρατήριο βενζίνης στο Παρίσι μαζί με τον «εγκέφαλο» της επίθεσης, Αμπντεσλάμ, δύο ημέρες πριν τις επιθέσεις.

Υπενθυμίζεται πως ο Αμπρίνι μεγάλωσε με τον Αμπντεσλάμ στο Μολενμπέκ των Βρυξελλών και με το όχημά του μετέφερε τον παιδικό του φίλο και συνεργούς του εκτός Γαλλίας ύστερα από τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Οι βελγικές αρχές είχαν ανακοινώσει πως ο 31χρονος ήταν πιθανώς οπλισμένος και επικίνδυνος και είχαν εκδώσει ένταλμα σύλληψης. Εικάζεται, μάλιστα, πως είχε ταξιδέψει στη Συρία για να εκπαιδευτεί στους κόλπους του Ισλαμικού Κράτους, πριν επιστρέψει στο Βέλγιο.

Την ίδια ώρα, η βελγική εισαγγελία αναφέρει πως σήμερα, Παρασκευή, σημειώθηκαν «αρκετές συλλήψεις» που σχετίζονται με τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες.

«Η ομοσπονδιακή εισαγγελία επιβεβαιώνει ότι σημειώθηκαν αρκετές συλλήψεις μέσα στην ημέρα που σχετίζονται με τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό», ανέφερε σχετική ανακοίνωση από τη βελγική εισαγγελία.

«Προς το παρόν, δεν είναι δυνατό να ειπωθούν περισσότερα. Αργότερα, θα δώσουμε περισσότερεςπληροφορίες σε ανακοίνωση ή συνέντευξη Τύπου», συνέχισε το κείμενο.

Την ίδια ώρα, βελγικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ενδέχεται ο συλληφθείς Αμπρίνι να είναι ο μυστηριώδης άνδρας με το καπέλο και το λευκό πανωφόρι που βρίσκεται πίσω από το μακελειό στο αεροδρόμιο Ζάβεντεμ, ενώ την είδηση της σύλληψής του επιβεβαίωσαν και οι γαλλικές αρχές.

Όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός Vrt ο Αμπρίνι συνελήφθη με έναν ακόμα ύποπτο, που το βελγικό δίκτυο κατονομάζει ως Οσάμα Κράγιεμ, στην περιοχή Άντερλεχτ του Βελγίου.

Πηγή: protothema.gr

Σχόλια