Κόσμος

Airbus: Προειδοποιεί τους υπαλλήλους της για το κόστος από ενδεχόμενο Brexit

Η ευρωπαϊκή εταιρία κατασκευής αεροσκαφών Airbus Group ανακοίνωσε ότι η μελλοντική της επένδυση στη Βρετανία θα μπορούσε να εξαρτάται από την παραμονή ή μη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε μια προειδοποίηση προς τους Βρετανούς υπαλλήλους της ενόψει του δημοψηφίσματος της 23ης Ιουνίου.

Ο οικονομικός αντίκτυπος από ένα 'Brexit' είναι ένα από τα βασικά θέματα για τους ψηφοφόρους ενόψει του δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η Airbus απέστειλε σήμερα επιστολή στους εργαζομένους της για να τους προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις από την ενδεχόμενη αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

«Πρέπει όλοι να έχουμε στο μυαλό μας ότι οι μελλοντικές επενδύσεις εξαρτώνται πάρα πολύ από το οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί η εταιρία», ανέφερε η επιστολή, που φέρει την υπογραφή του γενικού επιχειρησιακού διευθυντή της Airbus Τομ Γουίλιαμς και του επικεφαλής της εταιρίας στη Βρετανία Πολ Καν.

Η εταιρία έχει ήδη εκφράσει την πεποίθηση ότι οι δραστηριότητες στη Βρετανία είναι περισσότερο ανταγωνιστικές λόγω του ότι η χώρα είναι μέλος της ΕΕ. Στην επιστολή της η Airbus ανέφερε ότι το επιχειρηματικό της μοντέλο βασίζεται στην ικανότητα της να διακινεί ελεύθερα προϊόντα, πρόσωπα και ιδέες σε όλη την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια