default-image

Πάνω από 5.000 ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την επίθεση στη Λόχαρη

Κόσμος
Πάνω από 5.000 ύποπτοι έχουν συλληφθεί για την επίθεση στη Λόχαρη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι πακιστανικές Αρχές προχώρησαν στη σύλληψη 5.000 και πλέον υπόπτων, τους περισσότερους εκ των οποίων άφησαν αργότερα ελεύθερους, μέσα στις δύο μέρες που ακολούθησαν την βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στην πόλη Λαχόρη, που είχε αποτέλεσμα τουλάχιστον 70 νεκρούς, ανέφερε σήμερα ο Ρανά Σαναουλάχ, υπουργός της πολιτείας Παντζάμπ.

Τα περισσότερα από τα θύματα της επίθεσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο δημόσιο Πάρκο Γκουσλάν-ε-Ικμπάλ ήταν γυναίκες και παιδιά που έκαναν τη βόλτα τους, καθώς γιόρταζαν την ημέρα του Πάσχα των Καθολικών.

Οι αρχές κρατούν 216 υπόπτους για περαιτέρω ανάκριση τόνισε ο Σαναουλάχ, σημειώνοντας πως διεξήχθησαν τουλάχιστον 160 επιδρομές σε συντονισμό των αστυνομικών, των αντιτρομοκρατικών αρχών και των μυστικών υπηρεσιών. Παράλληλα επιβεβαίωσε ότι ο στρατός και παραστρατιωτικές δυνάμεις θα χρησιμοποιηθούν για μελλοντικές επιχειρήσεις.

«Μετά από επιπλέον έρευνα, θα γνωρίζουμε περισσότερα για αυτούς», δήλωσε. «Αν κάποιος βρεθεί ένοχος, τότε θα του απαγγελθούν κατηγορίες», πρόσθεσε ο Σαναουλάχ.

Οι λεπτομέρειες των επιδρομών 'σκούπα' που είχαν στόχο οποιονδήποτε ύποπτο για ισλαμιστικό εξτρεμισμό, ήρθαν καθώς το παρακλάδι των Ταλιμπάν, η οργάνωση Τζαμαάτ-ουλ-Αχράρ, που ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, με ανάρτηση της στο tweeter, εκτόξευσε νέες απειλές σήμερα ενάντια και στα πακιστανικά μέσα ενημέρωσης.

Στρατιωτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι δήλωσαν χθες Δευτέρα ότι ο στρατός ετοιμάζεται να λάβει μέτρα καταστολής για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας στην Παντζάμπ.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα αργά την Δευτέρα το βράδυ, ο πρωθυπουργός Σαρίφ δεσμεύτηκε να συνεχίσει την καταδίωξη των τζιχαντιστών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News