Κόσμος

Άνθισαν οι περίφημες κερασιές της Ουάσινγκτον (photos)

Το άσπρο και το ροζ είναι τα χρώματα στα οποία ντύνεται κάθε χρόνο αυτή την εποχή η Ουάσινγκτον.

Εδώ και πάνω από 80 χρόνια (το 1935 για την ακρίβεια) η Ουάσινγκτον γιορτάζει με ένα φεστιβάλ σε... παστέλ χρώματα, το δώρο που της είχε κάνει το 1912 το Τόκιο: 3.000 κερασόδεντρα τα οποία φυτεύτηκαν στην πόλη και συγκεκριμένα στις όχθες του Tidal Basin, της λίμνης του ποταμού Πότομακ δίπλα στο μνημείο του Ουάσιγκτον και του Λίνκολν στο ιστορικό πάρκο της Ουάσιγκτον.

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα δέντρα κερασιάς ανθίζουν και έτσι η αμερικανική πρωτεύουσα ντύνεται στα ασπρο-ρόζ. Η εικόνα της πόλης είναι πραγματικά διαφορετική κατά το δεκαήμερο της ανθοφορίας των κερασόδεντρων και έτσι πολλοί είναι αυτοί που σπεύδουν για να απολαύσουν μια... διαφορετική βόλτα. Το φεστιβάλ περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πάρτι, παρελάσεις και πικνίκ. 

?

?

Το φετινό φεστιβάλ «Cherry Βlossoms» ξεκίνησε χθες, μια εβδομάδα νωρίτερα από ότι συνήθως, καθώς οι υψηλές γενικά θερμοκρασίες από την αρχή της χρονιάς έκαναν τα δέντρα να ανθίσουν νωρίτερα, ενώ αναμένεται να διαρκέσει ως τις 17 Απριλίου, με την Υπηρεσία Πάρκων να εκτιμά ότι ο... δροσερός καιρός από το μέσο  της επόμενης εβδομάδας θα βοηθήσει τα δέντρα να κρατήσουν τα άνθη τους. 

Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια