Κόσμος

Άσαντ: Σημαντικός άθλος η ανακατάληψη της Παλμύρας

Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ χαιρέτισε σήμερα ως "σημαντικό άθλο" την ανακατάληψη από το στρατό της αρχαίας πόλης της Παλμύρας από τα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με πηγές του συριακού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων SANA.

Μιλώντας ενώπιων Γάλλων βουλευτών που πραγματοποιούν επίσκεψη στη Δαμασκό, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος Άσαντ δήλωσε πως «η απελευθέρωση της ιστορικής πόλης της Παλμύρας είναι σημαντικός άθλος», προσθέτοντας πως πρόκειται για «νέα απόδειξη της αποτελεσματικότητας του συριακού στρατού και των συμμάχων του στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας, σε σύγκριση με την έλλειψη σοβαρότητας της συμμαχίας της οποίας ηγούνται οι ΗΠΑ», κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Εικόνες από την ανακατάληψη της Παλμύρας

Οι πρώτες εικόνες από την ανακατάληψη της Παλμύρας, μετά την ήττα των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους από τις συριακές δυνάμεις του Ασαντ και την απελευθέρωση της ιστορικής πόλης, παρουσίασε το protothema.gr, όπως τις μετέδωσε η κρατική κινεζική τηλεόραση.

Δημοσιογράφος του CCTV βρέθηκε στην ιστορική ακρόπολη της Παλμύρας, το κάστρο Fakhr-al-Din, την ώρα που στο έδαφος κάτω από το λόφο διεξάγονται ακόμα μάχες μεταξύ του στρατού και των τζιχαντιστών.

Οι πρώτες εικόνες από το απελευθερωμένο κάστρο της Παλμύρας.

Στρατιώτες πανηγυρίζουν την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης.

Σύροι στρατιώτες καίνε τη σημαία του Ισλαμικού Κράτους

Σχόλια