default-image

Βέλγιο: Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες στοίχησαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους

Κόσμος
Βέλγιο: Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες στοίχησαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επιθέσεις της περασμένης Τρίτης στις Βρυξέλλες στοίχησαν τη ζωή σε 28 ανθρώπους, ανακοίνωσαν σήμερα οι βελγικές αρχές, οι οποίες εξήγησαν πως ο προηγούμενος απολογισμός των 31 νεκρών συμπεριελάμβανε και τους τρεις βομβιστές αυτοκτονίας.

"Υπάρχουν 28 θύματα και τρεις καμικάζι, ο θάνατος των οποίων έχει πιστοποιηθεί", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος του βελγικού κέντρου διαχείρισης κρίσης, Μπενουά Ραμακέρ.

Οι αρχές είχαν ανακοινώσει την περασμένη Τετάρτη, μια μέρα μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο αεροδρόμιο και στο μετρό στις Βρυξέλλες, πως οι νεκροί ανέρχονταν στους 31. Ο αριθμός αυτός συμπεριελάμβανε και τους τρεις καμικάζι (δύο στο αεροδρόμιο και ένας στο μετρό), τα πτώματα των οποίων δεν είχαν αναγνωριστεί τότε.

Μεταξύ των νεκρών έχουν ταυτοποιηθεί 24 πρόσωπα, εκ των οποίων 14 σκοτώθηκαν στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και δέκα στο σταθμό του Μετρό Μαλμπεκ που βρίσκεται κοντά στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τους 24 νεκρούς που ταυτοποιήθηκαν, οι 13 είναι Βέλγοι και οι έντεκα υπήκοοι οχτώ διαφορετικών χωρών.

Σύμφωνα με το κέντρο διαχείρισης κρίσης, ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται στους 340 (από 19 διαφορετικές υπηκοότητες εκτός των βέλγων υπηκόων) εκ των οποίων 101 συνεχίζουν να νοσηλεύονται.

"Δυστυχώς ο απολογισμός είναι ακόμη προσωρινός, διότι υπάρχουν πολλοί τραυματίες που βρίσκονται στην εντατική", σημείωσε ο εκπρόσωπος του κέντρου διαχείρισης κρίσης.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News