default-image

Πάπας: Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει

Κόσμος
Πάπας: Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μόνον ένα απεριόριστο έλεος μπορεί να μας σώσει, την ώρα που ερχόμαστε αντιμέτωποι με το ηθικό βάραθρο της ανθρωπότητας, με τα κενά που ανοίγονται στις καρδιές και οι οποίες προκαλούν μίσος και θάνατο» είπε ο πάπας Φραγκίσκος, απευθυνόμενος στους πιστούς κατά την ημέρα του καθολικού Πάσχα.

Ο ποντίφηκας ευχήθηκε «ο Ιησούς, που με την Ανάστασή του κέρδισε το κακό και την αμαρτία, να ευνοήσει την εγγύτητά μας προς τα θύματα της τρομοκρατίας, η οποία είναι μια μορφή τυφλής και απάνθρωπης βίας που δεν σταματά να σκορπά αίμα αθώων σε διάφορα μέρη του κόσμου, όπως συνέβη στις πρόσφατες επιθέσεις στο Βέλγιο, στην Τουρκία, στη Νιγηρία, στο Καμερούν και στην Ακτή Ελεφαντοστού».

Παράλληλα, ευχήθηκε «να υπάρξουν δρόμοι ελπίδας για την αγαπητή Συρία, μια χώρα η οποία σπαράσσεται από μακρά ένοπλη σύγκρουση, με τη λυπηρή πομπή καταστροφών, θανάτου, περιφρόνηση του ανθρωπιστικού δικαίου και αποσύνθεση της πολιτισμένης συνύπαρξης».

Στο καθιερωμένο μήνυμά του «προς την Πόλη και τον Κόσμο», Urbi et Orbi, ο ποντίφικας προσευχήθηκε «υπέρ των συνομιλιών που βρίσκονται σε εξέλιξη», ώστε με την καλή θέληση και τη συνεργασία όλων «να μπορέσει να δρέψει, κανείς, καρπούς ειρήνης» και να οικοδομηθεί μια «κοινωνία της αδελφοσύνης».

«Χριστός Ανέστη! Η αγάπη κέρδισε το μίσος, η ζωή κέρδισε τον θάνατο, το φως νίκησε το σκοτάδι», έγραψε ο πάπας Φραγκίσκος στον λογαριασμό του στο Twitter.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News