default-image

Αν η Σ.Αραβία δεν πολεμήσει το ΙΚ θα σταματήσω να αγοράζω πετρέλαιο από εκεί

Κόσμος
Αν η Σ.Αραβία δεν πολεμήσει το ΙΚ θα σταματήσω να αγοράζω πετρέλαιο από εκεί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο μεγιστάνας Ντόναλντ Τραμπ, που είναι υποψήφιος για το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, δήλωσε στην εφημερίδα New York Times ότι θα εξετάσει το ενδεχόμενο να σταματήσουν οι ΗΠΑ την αγορά πετρελαίου από τη Σαουδική Αραβία εκτός και αν η σαουδαραβική κυβέρνηση συμφωνήσει να παράσχει στρατιώτες για να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος.

Η δήλωση αυτή περιλαμβάνεται σε μια μακροσκελή συνέντευξη που έδωσε ο Τραμπ την Παρασκευή με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική, η οποία δημοσιεύεται στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας.

«Η απάντηση είναι, πιθανότατα ναι» είπε ο Τραμπ όταν ρωτήθηκε αν, εφόσον εκλεγεί πρόεδρος, θα σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο από τους συμμάχους των ΗΠΑ αν δεν συμμετάσχουν με χερσαίες δυνάμεις στη μάχη κατά των τζιχαντιστών.

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει επίσης ότι οι ΗΠΑ θα πρέπει να αποζημιώνονται από τις χώρες στις οποίες παρέχει προστασία, ακόμη και αυτές που διαθέτουν σημαντικούς πόρους όπως είναι η Σαουδική Αραβία. «Και ναι, χωρίς εμάς η Σαουδική Αραβία δεν θα συνέχιζε να υπάρχει για μεγάλο διάστημα», πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο Τραμπ είπε ότι στην ομάδα των συμβούλων του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, εκτός των πέντε προσώπων που ανακοινώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας, μετέχουν επίσης ο απόστρατος υποστράτηγος Γκάρι Χάρελ, ο υποστράτηγος Μπερτ Μιζουσάουα και ο ο απόστρατος υποναύαρχος Τσαρλς Κιούμπικ.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News