Κόσμος

Τέλος στην επιχείρηση των Βρυξελλών με μια σύλληψη

Ολοκληρώθηκε σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης η επιχείρηση που πραγματοποίησε το μεσημέρι της Παρασκευής η αστυνομία στη συνοικία Σκαρμπέκ των Βρυξελλών.

Σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε σπίτι στην περιοχή, από όπου ακούστηκαν εκρήξεις στην αρχή της επιχείρησης -οι οποίες ήταν πιθανότατα ελεγχόμενες από την αστυνομία.

Στο πλαίσιο της ίδιας επιχείρησης σύμφωνα με το in.gr, η αστυνομία πυροβόλησε και τραυμάτισε έναν άνδρα που έβγαινε από το τραμ κοντά στην πλατεία Μεζέρ στο Σκαρμπέκ. Ο άνδρας, ο οποίος είναι τραυματισμένος στο πόδι, συνελήφθη.

Ποιός είναι ο συλληφθείς

Ορισμένα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο συλληφθείς είναι ο Μοχάμεντ Αμπρίνι, ο οποίος καταζητείτο από τις γαλλικές Αρχές για τις επιθέσεις στο Παρίσι. Ωστόσο, η Le Soir, η οποία επικοινώνησε με τον ομοσπονδιακό εισαγγελέα, σημειώνει ότι αυτός δεν επιβεβαιώνει αυτή την πληροφορία.

Ρομπότ της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας ήλεγξε την τσάντα του ενώ ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο έδαφος. Νωρίτερα, πληροφορίες ανέφεραν ότι ο άνδρας μετέφερε πολυβόλο, αλλά αυτές δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Τα βελγικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε μετά από πληροφορίες από τις γαλλικές αρχές που την Πέμπτη συνέλαβαν στη Γαλλία έναν ύποπτο.

Σημειώνεται ότι το Παρίσι είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι απέτρεψε νέο χτύπημα στην γαλλική πρωτεύουσα.

Σε μεγάλο τμήμα του Σκαρμπέκ είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία αυτοκινήτων και προσώπων.Μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της Τρίτης, οι Αρχές ανακάλυψαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών σε διαμέρισμα στο Σκαρμπέκ.

Έξι άτομα συνελήφθησαν από τη βελγική αστυνομία σε σχέση με την τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο και το μετρό.

Σχόλια