default-image

Τρία νοσοκομεία στις ΗΠΑ έπεσαν "θύματα" ransomware

Κόσμος
Τρία νοσοκομεία στις ΗΠΑ έπεσαν "θύματα" ransomware

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Θύματα" κυβερνο-εγκληματιών έπεσαν τρία νοσοκομεία των ΗΠΑ, αφού τα συστήματά τους προσβλήθηκαν από κακόβουλο λογισμικό ransomware. Με αυτού του είδους την επίθεση, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα "δημοφιλής" το τελευταίο διάστημα, οι εγκληματίες προσβάλλουν ένα σύστημα υπολογιστών κλειδώνοντας όλα τα αρχεία που βρίσκονται σε αυτό. Απώτερος σκοπός τους είναι να ζητήσουν λύτρα σε αντάλλαγμα για το ξεκλείδωμα των αρχείων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό δίκτυο BBC, τα συστήματα και των τριών νοσοκομείων λειτουργούν πλέον κανονικά, χωρίς να έχει διασαφηνιστεί εάν πλήρωσαν τα λύτρα.

Σύμφωνα με το BBC, τη διαλεύκανση της υπόθεσης έχει αναλάβει το FBI, προκειμένου να εντοπιστούν και να συλληφθούν οι εγκληματίες.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το μήνυμα που εμφανίστηκε στις οθόνες των υπολογιστών του νοσοκομείου Kentucky Methodist Hospital ήταν το εξής:

«Το Methodist Hospital λειτουργεί αυτή τη στιγμή σε κατάσταση εσωτερικής έκτακτης ανάγκης εξαιτίας ενός ιού που έχει προσβάλει τα συστήματα και έχει περιορίσει τη χρήση των web-based υπηρεσιών. Αυτή τη στιγμή εργαζόμαστε προκειμένου να λυθεί το ζήτημα, ωστόσο έως τότε η πρόσβαση στις διαδικτυακές υπηρεσίες και τις ηλεκτρονικές επικοινωνίες θα είναι περιορισμένη».

Η επιθέσεις αυτές έρχονται μόλις λίγες εβδομάδες αφότου είχε αποκαλυφθεί ότι θύμα ransomware είχε πέσει και το ιατρικό κέντρο Hollywood Presbyterian Medical Center στο Λος Άντζελες, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στη λειτουργία της κλινικής. Το κέντρο αναγκάστηκε τελικά να πληρώσει το ποσό των 17.000 δολαρίων προκειμένου να ανακτήσει την πρόσβαση στα αρχεία των συστημάτων του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News