Κόσμος

Ρέντσι: Χρειάζεται ενιαία δομή ασφαλείας και άμυνας

«Η Ευρώπη πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους, χρειάζεται μια ενιαία δομή ασφαλείας και άμυνας. Οι συζητήσεις και οι πρώτες διαφορές σχετικά με την κοινή ασφάλεια ξεκίνησαν το 1954», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι σε δηλώσεις του μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις των Βρυξελλών.

«Η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα σε εσωτερικό επίπεδο», συνέχισε ο Ιταλός πρωθυπουργός και εξήγησε ότι «όσοι σήμερα προσφέρουν θαυματουργές, δήθεν, λύσεις δεν αντιλαμβάνονται ότι η κατάσταση αυτή πρόκειται να διαρκέσει για μεγάλο διάστημα».

«Όσοι αυταπατώνται και προτείνουν να κλείσουμε τα σύνορα δεν καταλαβαίνουν ότι οι εχθροί βρίσκονται ήδη μέσα στις πόλεις μας», υπογράμμισε ακόμη ο Ρέντσι, για τον οποίο «χρειάζεται μια αντίδραση η οποία να μετατραπεί σε σχέδιο και να μπορέσει, με τον τρόπο αυτό, να αντιμετωπίσει και να καταστρέψει τον ισλαμικό εξτρεμισμό και την σειρά αυτή θανάτων, αποτέλεσμα αλλοφροσύνης».

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης προέτρεψε όλους να αναγνωρίσουν ότι «η απειλή είναι παγκόσμια, αλλά οι εκτελεστές βρίσκονται σε κάθε χώρα μεμονωμένα».

Σχόλια