default-image

Βρυξέλλες: Πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα (videos-photos)

Κόσμος
Βρυξέλλες: Πολύνεκρα τρομοκρατικά χτυπήματα (videos-photos)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξάνονται οι νεκροί από τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Το βελγικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT αυξάνει τον αριθμό των νεκρών σε 34, 20 στο μετρό και 14 στο αεροδρόμιο.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν τέσσερις ημέρες μετά τη σύλληψη στη βελγική πρωτεύουσα υπόπτου για τη συμμετοχή του στις τρομοκρατικές επιθέσεις του περασμένου Νοεμβρίου στο Παρίσι από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 130 άνθρωποι.

«Πρόκειται ξεκάθαρα για τρομοκρατία», ανέφερε ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου Φρέντερε Βαν Λέεβ, επιβεβαιώνοντας επισήμως ότι οι τρεις εκρήξεις αποτελούν τρομοκρατικές ενέργειες. Το γραφείο αντιτρομοκρατίας της γενικής εισαγγελίας του Βελγίου άνοιξε επισήμως ποινική έρευνα.

Σε συναγερμό βρίσκονται πλέον όλες οι Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες λαμβάνοντας έκτακτα μέτρα ασφάλειας, ακυρώθηκαν όλες οι δραστηριότητες και συναντήσεις στα κτίρια των ευρωπαϊκών θεσμών και παράλληλα απαγορεύτηκε και η πρόσβαση στα κτίρια αυτά. Σύμφωνα με το Reuters έκλεισαν όλοι οι σταθμοί του Μετρό στις Βρυξέλλες.

Τρεις ήταν οι εκρηκτικοί μηχανισμοί

«Τρεις εκρηκτικοί μηχανισμοί μπήκαν» σήμερα το πρωί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών από τους δράστες των επιθέσεων, ωστόσο ο ένας εξ αυτών «δεν εξερράγη», ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Φλαμανδική Βραβάντη, Λούντβικ ντε Βίτε.

Μια μονάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών πραγματοποίησε λίγο νωρίτερα ελεγχόμενη έκρηξη, καταστρέφοντας ένα ύποπτο αντικείμενο στην αίθουσα αναχωρήσεων.

Την ίδια ώρα, το διεθνές αεροδρόμιο Ζαβεντέμ των Βρυξελλών θα παραμείνει κλειστό αύριο, ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας που το διαχειρίζεται, Άρνοντ Φάιστ.

«Το αεροδρόμιο θα παραμείνει κλειστό και την Τετάρτη» ήταν το μήνυμα που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Brussels Airport στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

'Ερευνες σε σπίτια

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία του Βελγίου, μετά τις δύο επιθέσεις που σημειώθηκαν .Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης της χώρας, αυτή την ώρα γίνονται έρευνες σε σπίτια στην περιοχή των Βρυξελλών.

Το ISIS πανηγυρίζει για τις τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες!

Οι υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) εξαίρουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σήμερα στις Βρυξέλλες. «Το ΙΚ θα σας αναγκάσει να το ξανασκεφτείτε χιλιάδες φορές προτού ενθαρρυνθείτε να σκοτώσετε ξανά μουσουλμάνους και να ξέρετε ότι οι μουσουλμάνοι έχουν τώρα ένα κράτος που τους υπερασπίζεται», γράφει ένας υποστηρικτής του ΙΚ στο Twitter.

Όπως αναφέρει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων, το μήνυμα της ανάληψης ευθύνης αναρτήθηκε αρχικά στο δίκτυο Amaq, το οποίο αποτελεί επικοινωνιακό όργανο των τζιχαντιστών και στη συνέχεια την αναπαρήγαγε ο ιστότοπος Telegram. Επισημαίνεται πως οι τρομοκράτες καταλήγουν απειλώντας για περισσότερες επιθέσεις στην Ευρώπη. Λίγη ώρα αργότερα, και τα διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα Russia Today και Sputnik αναπαρήγαγαν την ανάληψη της ευθύνης.

Σκηνές χάους στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών μετά τη διπλή επίθεση.  

https://www.youtube.com/watch?v=CwRbotaNr5gΒίντεο από το εσωτερικό του αεροδρομίου των Βρυξελλών, λίγο μετά τις εκρήξεις.

Άσαντ και Χεζμπολάχ κάνουν λόγο για δυτικές πολιτικές που ενίσχυσαν την τρομοκρατία

Η κυβέρνηση της Συρίας καταδίκασε τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες, σημειώνοντας ότι πρόκειται για αποτέλεσμα λαθεμένων πολιτικών της Δύσης σχετικά με την τρομοκρατία. Η σιιτική μουσουλμανική Χεζμπολάχ του Λιβάνου, σύμμαχος του Ιράν και του καθεστώτος Άσαντ, ανέφερε ότι η Ευρώπη καίγεται από την ίδια φωτιά την οποία άναψαν στη Συρία και τη Μέση Ανατολή «κάποια καθεστώτα».

Το χρονικό

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν το πρωί σύμφωνα με το SkyNews στο ντεσκ των American Airlines. Πυκνός καπνός κάλυψε την περιοχή, ενώ επικράτησε χάος και πανικός. Ελάχιστα λεπτά μετά τις εκρήξεις, οι ρχές του αεροδρομίου διέταξαν  την εκκένωση όλων των τερματικών σταθμών, το αεροδρόμιο έκλεισε και ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι είδαν τραυματίες στην αίθουσα αναχωρήσεων. Από τις εκρήξεις έχει "πέσει" η είσοδος του αεροδρομίου.

Δάκρυσε για τα θύματα ο Τεντέν

Με το μήνυμα "δεν υπάρχουν λόγια" η δακρυσμένη διάσημη φιγούρα του Τεν Τεν θρηνεί για τις αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Το σκίτσο κάνει τον γύρο του διαδικτύου μέσω twitter μετά τις επιθέσεις στην καρδιά της Ευρώπης που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε 34 ανθρώπους. Η επίσημη σελίδα Τεντέν στο twitter αναφέρθηκε στις αιματηρές επιθέσεις.

Κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό μετά την έκρηξη στον σταθμό στο Μάαλμπεκ

Κλείνουν όλοι οι σταθμοί του μετρό στις Βρυξέλλες, ανακοίνωσε η αρχή μεταφορών της βελγικής πρωτεύουσας.

Λίγο νωρίτερα το δίκτυο RTBF είχε μεταδώσει ότι σημειώθηκε έκρηξη και στον σταθμό του μετρό στο Μάελμπεκ στις Βρυξέλλες, ο οποίος βρίσκεται κοντά στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη βελγική πρωτεύουσα.

Επίσης η εταιρεία διαχείρισης του μετρό STIB ανακοίνωσε στο Twitter και αυτή ότι κλείνει το μετρό στην πρωτεύουσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News