default-image

Ζημιές έχουν υποστεί τα μαύρα κουτιά του Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία

Κόσμος
Ζημιές έχουν υποστεί τα μαύρα κουτιά του Boeing που συνετρίβη στη Ρωσία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας Flydubai που συνετρίβη χθες στο αεροδρόμιο της πόλης Ροστόφ επί του Ντον στη Ρωσία, έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, ενώ η αποκωδικοποίησή τους θα απαιτήσει χρονικό διάστημα μεγαλύτερου του μηνός, σύμφωνα με τη ρωσική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος Boeing 737-800 της Flydubai, με έδρα το Ντουμπάι, συνετρίβη κατά τη δεύτερη προσπάθειά του να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Ροστόφ επί του Ντον, κατά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Οι περισσότεροι από τους επιβάτες ήταν ρωσικής καταγωγής.

"Τα μαύρα κουτιά έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές μηχανολογικά. Οι ειδικοί έχουν αρχίσει την επιθεώρησή τους, ανοίγοντας και μετακινώντας τους καταγραφείς δεδομένων από τα προστατευτικά καλύμματά τους. Προσπαθούν ν' αποκαταστήσουν τις καλωδιακές συνδέσεις μεταξύ των καταγραφέων, προκειμένου να γίνει δυνατή η μεταφορά των δεδομένων της πτήσης," δηλώνουν τα στελέχη της ρωσικής Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA.

Σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς, η έρευνα για τον εντοπισμό των αιτιών που προκάλεσαν το αεροπορικό δυστύχημα θα διεξαχθεί υπό την ευθύνη των ρωσικών αρχών, με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από τις ΗΠΑ, όπου κατασκευάστηκε το αεροσκάφος, αλλά και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, όπου είναι η έδρα της Flydubai.

Νωρίτερα σήμερα, η αεροπορική εταιρία Flydubai δήλωσε ότι δεν έχει προχωρήσει σε ακύρωση ή καθυστέρηση πτήσεων, μετά το αεροπορικό δυστύχημα στο Ροστόφ επί του Ντον, με συνέπεια το θάνατο των 62 επιβαινόντων. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι οι πτήσεις της θα επαναληφθούν αμέσως μόλις το αναφερόμενο αεροδρόμιο, λειτουργήσει κανονικά.

Η Flydubai ανέφερε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ότι συνεργάζεται στενά με τις ρωσικές αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν τα αίτια που προκάλεσαν το χθεσινό αεροπορικό δυστύχημα, ενώ έκανε έκκληση να σταματήσουν οι εικασίες σχετικά με την αεροπορική τραγωδία.

Παράλληλα, η αεροπορική εταιρία εκφράζει την πλήρη εμπιστοσύνη της στις ρωσικές αρχές, αλλά και στην ικανότητά τους να διαχειριστούν αποτελεσματικά την ομαλή πραγματοποίηση των πτήσεων στο αεροδρόμιο του Ροστόφ επί του Ντον.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News