Κόσμος

Έτσι είναι η ζωή πρωτεύουσα του Iσλαμικού Κράτους, Ράκα

Mε κίνδυνο της ζωής τους δυο γυναίκες, κουβαλώντας κρυφή κάμερα, κατάφεραν να καταγράψουν κάποια στιγμιότυπα από τη ζωή στην αποκαλούμενη ως πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, Ράκα.

Στο βίντεο που προβλήθηκε από το σουηδικό κανάλι Expressen TV, οι δυο γυναίκες φορώντας μπούργκα, καλυμμένες με ύφασμα σε κάθε εκατοστό στου σώματός τους και συνοδευόμενες από άνδρες κατέγραψαν ότι μπορούσαν από την «καθημερινή» ζωή στο κέντρο επιχειρήσεων του Ισλαμικού Κράτους.

Μεταξύ άλλων στο βίντεο οι γυναίκες αφηγούνται όλα όσα διαδραματίζονται στη Ράκα, δείχνουν πως στους δρόμους κυκλοφορούν κυρίως άντρες, πως η κίνηση είναι η ελάχιστη, ενώ στο υλικό φαίνεται ακόμα και ένας άντρας να εκτελείται από τους φρουρούς τους σε δημόσια θέα. Περιγράφουν, ακόμη, το πώς κατά τις δημόσιες εκτελέσεις, άντρες πυροβολούνται στο κεφάλι από τους φρουρούς, οι οποίοι στην συνέχεια τους αποκεφαλίζουν, καρφώνουν τα κεφάλια επιδεικτικά για να τα βλέπουν όλοι και πετούν τα σώματα στο δρόμο για να τα πατήσουν τα αυτοκίνητα.

Σε άλλο σημείο του βίντεο φαίνεται πως οι τζιχαντιστές έχουν «μουτζουρώσει» με μαύρο μαρκαδόρο γυναικεία πρόσωπα σε διαφημίσεις καλλυντικών που υπήρχαν πριν την εισβολή τους στην πόλη. 


Πηγή: iefimerida.gr

Σχόλια