default-image

Στη Λευκωσία σήμερα ο Ντόναλντ Τουσκ

Ελλάδα
Στη Λευκωσία σήμερα ο Ντόναλντ Τουσκ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη Λευκωσία μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Οι δύο άντρες θα συναντηθούν το πρωί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώ ακολούθως θα προβούν σε δηλώσεις, χωρίς να δεχτούν ερωτήσεις από δημοσιογράφους.

Η επίσκεψη Τουσκ στη Λευκωσία, γίνεται ενόψει της Συνόδου Κορυφής για το προσφυγικό στις 16 και 17 Μαρτίου.

Υπενθυμίζεται ότι, στις διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ε.Ε. για τον έλεγχο των προσφυγικών ροών η Άγκυρα έχει ζητήσει να ανοίξουν πέντε κεφάλαια των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που έχει μπλοκάρει η Λευκωσία με τον πρόεδρο Αναστασιάδη να  υποστηρίζει ότι η Λευκωσία θα συναινέσει μόνο αν η Άγκυρα συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της έναντι της Κύπρου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννη Κασουλίδη στο διαδικτυακό τόπο Politico η Κύπρος δεν προτίθεται να άρει το βέτο στα κεφάλαια της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας τα οποία κρατά κλειστά, τονίζοντας ότι προτεραιότητά του είναι οι εύθραυστες διαπραγματεύσεις για την επανένωση του νησιού, οι οποίες εφόσον ευοδωθούν θα επιτρέψουν την άρση του εν λόγω βέτο.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News