default-image

Άγκυρα: Υπό κράτηση τέσσερα άτομα

Κόσμος
Άγκυρα: Υπό κράτηση τέσσερα άτομα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Αρχές στη νοτιοανατολική Τουρκία προχώρησαν σήμερα στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, καθώς φέρονται να σχετίζονται με την επίθεση με παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο που συγκλόνισε την Άγκυρα, στοιχίζοντας την ζωή σε τουλάχιστον 37 ανθρώπους και συγκεκριμένα με το όχημα που χρησιμοποιήθηκε, μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Το τουρκικό πρακτορείο επικαλείται πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας σύμφωνα με τις οποίες τα 4 πρόσωπα συνελήφθησαν και κρατούνται στην πόλη Σανλιούρφα, που βρίσκεται βόρεια των συνόρων με τη Συρία, αφού αποκαλύφθηκε ότι το όχημα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση αγοράστηκε από μία έκθεση αυτοκινήτων εκεί.

Την ίδια ώρα το πρακτορείο ειδήσεων Reuters μετέδωσε επικαλούμενο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας ότι ο δεύτερος φερόμενος βομβιστής ήταν Τούρκος υπήκοος και συνδεόταν με μαχητές του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK).

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία η νέα πολύνεκρη βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα. Σύμφωνα με νεότερο απολογισμό του υπουργείου Υγείας, οι νεκροί ανέρχονται στους 37, εκ των οποίων οι 30 σκοτώθηκαν στο σημείο.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύονται 15 άτομα. Συνολικά από τους 125 τραυματίες, 71 παραμένουν στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με τις αρχές, αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη σε ώρα αιχμής σε κεντρική αφετηρία λεωφορείων στην Άγκυρα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News