Κόσμος

Ακτή Ελεφαντοστού: Επίθεση σε θέρετρο με 14 νεκρούς

Δεκατέσσερις πολίτες και δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν στο θέρετρο Γκραν Μπασάμ της Ακτής του Ελεφαντοστού όταν ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά των τουριστών στην παραλία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Αλασάν Ουατάρα.

«Έξι ένοπλοι επέδραμαν στην παραλία του Μπασάμ σήμερα το απόγευμα... Δυστυχώς, έχουμε 14 πολίτες και δύο στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων νεκρούς. Οι έξι δράστες σκοτώθηκαν επίσης», είπε ο πρόεδρος της χώρας.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβε η Αλ Κάιντα στο Iσλαμικό Μάγρεμπ (AQMI), σύμφωνα με το κέντρο παρακολούθησης των ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Νωρίτερα, στρατιωτικές πηγές έκαναν λόγο για τουλάχιστον 5 νεκρούς, ενώ από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, μεταξύ τους 4 Ευρωπαίοι.

«Προς το παρόν, έχουμε συνολικά 12 νεκρούς, ανάμεσά τους τέσσερις Ευρωπαίοι... Δε γνωρίζουμε ακόμη αν υπάρχουν άλλοι. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούμε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις», δήλωσε ο αξιωματικός κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των μελών των υπηρεσιών ασφαλείας, όπου ήταν παρών δημοσιογράφος του Reuters.

Η επίθεση κατά του θερέτρου Γκραν Μπασάμ στην Ακτή του Ελεφαντοστού, ανατολικά του Αμπιτζάν, πραγματοποιήθηκε από τουλάχιστον «έξι τρομοκράτες», οι οποίοι «εξουδετερώθηκαν», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Χάμεντ Μπακαγιόκο.

«Τρία ξενοδοχεία δέχθηκαν επίθεση από ενόπλους» στην τουριστική αυτή περιοχή... «Οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας επενέβησαν αμέσως και κατόρθωσαν να εξουδετερώσουν έξι τρομοκράτες», αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργού Εσωτερικών, όπου διευκρινίζεται ότι «λεπτομερής απολογισμός να δοθεί στη δημοσιότητα τις προσεχείς ώρες».

Η επίθεση σημειώνεται σχεδό δύο μήνες μετά από την επίθεση ισλαμιστών σε ξενοδοχείο της Ουαγκαντούγκου στην γειτονική Μπουρκίνα Φάσο με δεκάδες νεκρούς, γεγονός που ενίσχυσε τις ανησυχίες για την εξάπλωση της ισλαμιστικής βίας στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Σχόλια