default-image

Ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε επιδιώκει από τη Σύνοδο Κορυφής

Ελλάδα
Ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε επιδιώκει από τη Σύνοδο Κορυφής

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η σημερινή διάσκεψη δεν θα ασχοληθεί μόνο με το προσφυγικό αλλά και με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ» δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός κατά την άφιξή του στον χώρο της Συνόδου.

Τις προθέσεις της Τουρκίαςενόψει της Συνόδου Κορυφήςπου θα ξεκινήσει τις επόμενες ώρες για το προσφυγικόαποκάλυψε ο Αχμέτ Νταβούτογλου με δηλώσεις του κατά την άφιξή του στο κτήριο όπου θα συνεδριάσουν οι ευρωπαίοι ηγέτες.

«Η σημερινή διάσκεψη δεν θα ασχοληθεί μόνο με το προσφυγικό αλλά και με την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση» δήλωσε ο κ. Νταβούτογλου ξεκαθαρίζοντας ποια είναι τα ανταλλάγματα που ζητά η Άγκυρα προκειμένου να δώσει «χείρα βοηθείας» για το προσφυγικό.

«Θα πρέπει να δούμε όλη την εικόνα και όχι μόνο τη μετανάστευση και χαίρομαι που σήμερα υπάρχει συνειδητοποίηση αυτών των προκλήσεων» είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε η σημερινή διάσκεψη δείχνει το πόσο σημαντική είναι η Τουρκία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Τουρκία.

Συνεχίζοντας, ο Τούρκος πρωθυπουργός είπε πως η συνάντηση που είχε χθες βράδυ με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε ήταν «εποικοδομητική» και πρόσθεσε ότι οι προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν.

«Η Τουρκία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με την ΕΕ», δήλωσε ο Α. Νταβούτογλου και κατέληξε λέγοντας ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να γίνει μέλος της ΕΕ και ότι η ένταξή της θα ήταν επιτυχία για την ΕΕ και σημείο καμπής για τις μεταξύ τους σχέσεις.

Πηγή: protothema.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News