default-image

Γεννητούρια στον βασιλικό οίκο της Σουηδίας

Life
Γεννητούρια στον βασιλικό οίκο της Σουηδίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χαρές έχει ο βασιλικός οίκος της Σουηδίας αφού η πριγκίπισσα Μαντλέν έφερε χτες στο κόσμο το δεύτερο παιδί της, ένα αγοράκι.

Τα ονόματα που θα δοθούν στο μωρό είναι Όσκαρ, Καρλ, Ούλοφ, ανακοίνωσε περιχαρής ο βασιλιάς της Σουηδίας Κάρολος ΙΣΤ' Γουσταύβος.

«Θα ονομάζεται Όσκαρ», δήλωσε ο βασιλιάς κατά τη διάρκεια του έκτακτου συμβουλίου στα Ανάκτορα της Στοκχόλμης, το οποίο μετέδωσε απευθείας το δίκτυο SR της δημόσιας ραδιοφωνίας.

Ελαφρά γριπωμένος, ο 70χρονος μονάρχης δεν έχει ακόμη δει τον μικρό πρίγκιπα. Αναμένεται να τον δει αργότερα σήμερα "από μακριά, ίσως από την σχισμή της πόρτας", όπως είπε ο ίδιος.

Δεύτερο παιδί του πριγκιπικού ζεύγους, ο Όσκαρ είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής στο θρόνο, μετά τη μητέρα του και την πρωτότοκη αδελφή του.

Σύμφωνα με την παράδοση, η χώρα υποδέχτηκε με κανονιοβολισμούς τη γέννηση του μικρού πρίγκιπα και με λειτουργία στο βασιλικό παρεκκλήσι θα τελεστεί αργότερα σήμερα παρουσία μελών της κυβέρνησης και της βασιλικής οικογένειας.

Είναι το τέταρτο εγγόνι του μονάρχη, ο οποίος βασιλεύει επί 42 χρόνια και της συζύγου του, βασίλισσας Σίλβιας.

Η δυναστεία Μπερναντότε βασιλεύει στη Σουηδία επί δύο αιώνες. Ιδρύθηκε από τον γάλλο στρατάρχη Ζαν-Μπατίστ Μπερναντότ.

Η σημερινή βασιλική οικογένεια, που κάνει τα πάντα για να δείχνει προσιτή, έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια με τους παραμυθένιους γάμους των παιδιών του βασιλικού ζεύγους με κοινούς θνητούς, και τη γέννηση μικρών πριγκιπισσών και πριγκίπων.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News