Κόσμος

Προκλητικός o Φίτσο, ζητά "θυσία" της Ελλάδας για το καλό της ΕΕ

Για άλλη μία φορά προκαλεί με τις δηλώσεις του ο Σλοβάκος πρωθυπουργός, που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητά από τη χώρα μας να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ, με βασικό ζήτημα τους πρόσφυγες.

Μιλώντας στη «Hospodarske Noviny», ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας μίλησε για "θυσία" της Ελλάδας στο… βωμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ απευθυνόμενος προς τον Τσίπρα δήλωσε: «Αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα».

«Η Ελλάδα επιβίωσε από την κρίση του χρέους. Παρά το ότι τα εμφανή σημάδια συνδέονται απευθείας με την ευρωπαϊκή οικονομική ενίσχυση, επιβίωσαν. Αν κάποιος νομίζει ότι το ελληνικό σήριαλ τελειώνει κάνει λάθος», είπε ο Ρόμπερτ Φίτσο και συνέχισε: «Η Ελλάδα παίρνει τη σκυτάλη στην κρίση και τώρα μπορεί να σπάσει το σβέρκο της με το προσφυγική κρίση. Είναι η στιγμή που ίσως χρειαστεί η Ελλάδα να θυσιαστεί για το καλό της ΕΕ».

Στη συνέχεια, απευθυνόμενος προς τον Τσίπρα, δήλωσε: «Τσίπρα, αν δεν κάνεις ό,τι μπορείς τότε θα υπάρχει μόνο ένα τεράστιο hotspot και θα λέγεται Ελλάδα. Και θα είναι δική σου ευθύνη γιατί δεν έκανες απολύτως τίποτα στα ελληνοτουρκικά σύνορα».

Οι παραπάνω δηλώσεις δεν αποκλείεται να ανήκουν στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα του κόμματος του Ρόμπερτ Φίτσο, καθώς το ερχόμενο σαββατοκύριακο θα πραγματοποιηθούν βουλευτικές εκλογές στη Σλοβακία.

Σχόλια