Κόσμος

Ένας σκύλος… διευθυντής ασφάλειας αεροδρομίου

Ο Piper, είναι ένα βρετανικό κόλεϊ και ένας από τους πιο σκληρά εργαζόμενους στο αεροδρόμιο της μικρής πόλης Traverse City στο Μίσιγκαν των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής.

Η δύσκολη εργασία που έχει ανατεθεί στον αξιαγάπητο Piper είναι να μάχεται για την αντιμετώπιση των πτηνών και των μικρών θηλαστικών που βρίσκονται στο αεροδρόμιο.  

Ο σκύλος έχει καθήκον να διώχνει τα πουλιά που συγκεντρώνονται στον αεροδιάδρομο και ευθύνονται για την πρόκληση ζημιών στα αεροσκάφη όταν προσκρούουν επάνω σε αυτά κατά την απογείωση.

Η ράτσα του σκύλου ενδείκνυται για το κυνήγι των πτηνών.

Ο Piper φοράει μάσκα σκι και μπότες, έχει εκπαιδευτεί έτσι ώστε να μην τον πειράζει ο θόρυβος των αεροσκαφών και φορά ειδικά σχεδιασμένες σκυλίσιες ωτοασπίδες για την προστασία της ακοής του.

Το ειδικά σχεδιασμένο γιλέκο του, του επιτρέπει να σηκώνεται εύκολα και να ελέγχεται για τυχόν εισερχόμενο αεροσκάφος.

Φέρει επίσης την ταυτότητά του, έναν φάρο ώστε να είναι ευδιάκριτος και ένα κουτί πρώτων βοηθειών.

Οι μπότες προστατεύουν τις πατούσες του από το καυτό στρώμα του αεροδιαδρόμου και τις πέτρες και κρατά το χιόνι και τον πάγο μακριά κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Ο 7χρονος σκύλος δουλεύει 4 έως 10ωρες βάρδιες την εβδομάδα, με πολλά διαλείμματα. Μέχρι σήμερα έχει κυνηγήσει 2.450 πτηνά και έχει ελέγξει 960 χλμ. αεροδιαδρόμου.

Απολαύστε τον:

Σχόλια