Κόσμος

370.000 τα θύματα από τον πόλεμο στη Συρία

Ασύλληπτος είναι ο αριθμός των νεκρών στη Συρία καθώς ο πόλεμος διαρκεί σχεδόν πέντε χρόνια και εκτιμάται πως τα θύματα έχουν ξεπεράσει τις 370.000, ανέφερε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Προηγούμενος απολογισμός του Παρατηρητηρίου έκανε λόγο για περισσότερους από 270.000 τεκμηριωμένους θανάτους.

Το Παρατηρητήριο σύμφωνα με το με το ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε ότι δεν μπορεί να τεκμηριώσει όλους τους θανάτους για διάφορους λόγους, μεταξύ των οποίων η μυστικότητα για τις απώλειες που τηρούν οι εμπόλεμες πλευρές και οι δυσκολίες στην πρόσβαση σε ορισμένες περιοχές.

Εξάλλου, το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως ένας σημαντικός δρόμος ανεφοδιασμού των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο Χαλέπι παρέμεινε κλειστός για δεύτερη ημέρα σήμερα, εξαιτίας μιας επίθεσης της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Μαχητής των ανταρτών δήλωσε στο Ρόιτερς πως η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στον δρόμο που συνδέει το Χαλέπι με ελεγχόμενες από την κυβέρνηση πόλεις νοτιότερα έχει μειώσει την πίεση που ασκούν στους εξεγερμένους οι κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες υποστηρίζονται από ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι.

Συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς πως οι επιχειρήσεις του στρατού συνεχίζονται ώστε να απωθηθεί η επίθεση του Ισλαμικού Κράτους στον δρόμο που συνδέει τις πόλεις της δυτικής Συρίας, τις οποίες ελέγχει η κυβέρνηση, με το Χαλέπι.

Σχόλια