default-image

Καναδάς: Διαβόητος δολοφόνος, κατάφερε να εκδώσει βιβλίο

Κόσμος
Καναδάς: Διαβόητος δολοφόνος, κατάφερε να εκδώσει βιβλίο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σοκ έχει προκαλέσει στον Καναδά η κυκλοφορία «βιβλίου-μανιφέστου» διαβόητου κατά συρροή δολοφόνου, το οποίο αποσύρθηκε λίγες ώρες αφότου διατέθηκε προς πώληση στο διαδίκτυο.

Ο πρώην εκατομμυριούχος, ιδιοκτήτης φάρμας με χοίρους, Ρόμπερτ Πίκτον, καταδικάστηκε το 2007 για την δολοφονία έξι γυναικών, παρότι ο ίδιος φέρεται να είχε ομολογήσει τους φόνους πολύ περισσότερων.

Σύμφωνα με το δίκτυο CTV, ένας άλλος έγκλειστος φαίνεται ότι βοήθησε τον δολοφόνο να βγάλει το χειρόγραφο από την υψίστης ασφαλείας φυλακή στην οποία κρατείται.

Ο εκδοτικός οίκος Outskirts Press με έδρα το Κολοράντο που ειδικεύεται στο να βοηθά τους συγγραφείς να εκδίδουν οι ίδιοι τα βιβλία τους, ζήτησε την αφαίρεση του βιβλίου με τίτλο «Πίκτον: Με δικά του λόγια» από το σάιτ της Amazon, όπου για λίγο είχε μπει στο νούμερο ένα της λίστας των ευπώλητων και ζήτησε «συγγνώμη» από τις οικογένειες των θυμάτων.

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν νοείται να επιτραπεί σε ένα άτομο που έχει προκαλέσει τόσο μεγάλο κακό να επωφεληθεί από τις ενέργειές του και να κερδίσει από τις πωλήσεις του εν λόγω βιβλίου.

Ο Πίκτον, ο οποίος αρχικά είχε κατηγορηθεί για τις δολοφονίες 26 εκ των 69 γυναικών που είχαν εξαφανιστεί, καταδικάστηκε σε ισόβια για το φόνο 6 εξ αυτών, χωρίς περίπτωση αναστολής για 25 χρόνια. Είχε σκοτώσει τις γυναίκες στη φάρμα του και τάισε τα γουρούνια με κάποια από τα απομεινάρια των θυμάτων.

Κατά την διάρκεια της δίκης, οι εισαγγελείς υποστήριξαν ότι ο Πίκτον «καυχήθηκε» για τις δολοφονίες 49 γυναικών σε αστυνομικό που παρίστανε τον συγκρατούμενο και μάλιστα φέρεται να του είχε πει ότι σκόπευε να σκοτώσει άλλη μια, για να είναι τα θύματά του 50 (στρογγυλός αριθμός) αλλά «δεν πρόλαβε» γιατί τον συνέλαβαν.

Στο περιβόητο βιβλο πάντως, ο Πίκτον, φέρεται να υποστηρίζει ότι είναι αθώος, αφού αυτοχαρακτηρίζεται «θύμα συνωμοσίας».

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News