Κόσμος

Η τουρκική κυβέρνηση επιχορηγεί τις τουριστικές επιχειρήσεις

Τον τουριστικό τομέα της χώρας του ανακοίνωσε ότι θα υποστηρίξει ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου με χρηματοδότηση 255 εκατ τουρκικών λιρών (87 εκατ. δολαρίων), μία κίνηση, η οποία θα επιτρέπει στις εταιρίες του τουρκικού τουριστικού τομέα που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα να προχωρήσουν ακόμη και σε αναδιάρθρωση των χρεών τους, σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό.

Ο κ. Νταβούτογλου παράλληλα, απέδωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρκικός τουρισμός στην ένταση που έχει διαμορφωθεί στο διμερές πλαίσιο σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας, ενώ εξέφρασε την ελπίδα ότι οι Ρώσοι τουρίστες θα επιστρέψουν και πάλι στην Τουρκία, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Οι σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας "πάγωσαν" στα τέλη του περασμένου Νοεμβρίου και αμέσως μετά την κατάρρευση ρωσικού βομβαρδιστικού αεροσκάφυος Su-24, στη συνοριακή γραμμή Τουρκίας-Συρίας, με την επίσημη τουρκική αιτιολογία ότι παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο για 17 δευτερόλεπτα.

Η Τουρκία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής προορισμός και για τους Γερμανούς τουρίστες, αλλά η ζητήση του τουρικού τουριστικού προϊόντος παρουσίασε μείωση στη γερμανική αγορά, μετά τον θάνατο 10 Γερμανών τουριστών από βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολης τον Ιανουάριο.

Στο μεταξύ, ο Τούρκος υπουργός των Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου δηλώνει ότι οι ρωσικοί βομβαρδισμοί είναι το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία, ενώ τονίζει ότι ενδεχόμενη χερσαία στρατιωτική επιχείρηση σε συριακό έδαφος θα πρέπει να διεξαχθεί με τη συμμετοχή όλων των χωρών που συμμετέχουν στη διεθνή συμμαχία, υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σχόλια