default-image

Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με Τουρκία για το Προσφυγικό

Κόσμος
Έκτακτη Σύνοδος Κορυφής με Τουρκία για το Προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκτακτη Σύνοδο για το προσφυγικό με την Τουρκία προανήγγειλε για τις αρχές Μαρτίου ο Ντόναλντ Τουσκ, υπογραμμίζοντας πως προτεραιότητα παραμένει για την ΕΕ η εφαρμογή του σχεδίου δράσης που έχει συμφωνηθεί με την χώρα.

«Πρέπει να αποφύγουμε τις μάχες μεταξύ σχεδίων Α, Β και Γ. Δεν έχει νόημα καθώς δημιουργεί διχασμούς μέσα στη ΕΕ. Αντί γι' αυτό πρέπει να κοιτάξουμε για συνθέσεις διαφορετικών προσεγγίσεων. Δεν υπάρχει καλή εναλλακτική απέναντι σε ένα πλήρες ευρωπαϊκό σχέδιο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και συμπλήρωσε οτι «η Ευρωπαϊκή λύση δεν είναι μόνο όσα συμφωνήσαμε στις Βρυξέλλες. Είναι κυρίως οι αποφάσεις που παίρνονται στις πρωτεύουσες. Πρέπει να το αποδεχτούμε αυτό αλλά ταυτόχρονα πρέπει να αναζητήσουμε τρόπους για να βελτιώσουμε το συντονισμό αυτών των αποφάσεων».

Πρέπει, σημείωσε, να σεβαστούμε τους κανόνες και τους νόμους που έχουμε υιοθετήσει από κοινού. Αυτό αφορά τόσο τις αποφάσεις για τη μετεγκατάσταση όσο και την ανάγκη σταδιακά να γυρίσουμε στην κατάσταση όπου όλα τα κράτη μέλη της Σένγκεν πληρούν συνολικά τους κανόνες για τα σύνορα.

Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι η έκτακτη Σύνοδος προγραμματίζεται για την 5η Μαρτίου.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News