default-image

Ισχυρή πολύνεκρη έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας

Κόσμος
Ισχυρή πολύνεκρη έκρηξη στο κέντρο της Άγκυρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το βράδυ της Τετάρτης στην Άγκυρα, όταν σύμφωνα με αξιωματούχο του τουρκικού υπουργείου Εσωτερικών, εξερράγη όχημα στο κέντρο της πόλης. Ο αριθμός των νεκρών και των τραυματιών αυξάνεται συνεχώς. Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 61 είναι οι τραυματίες.

Η ισχυρή έκρηξη έγινε κοντά σε οχήματα τα οποία μετέφεραν στρατιωτικό προσωπικό, ενόσω αυτά είχαν σταματήσει σε ερυθρό σηματοδότη. Λίγες εκατοντάδες μέτρα από το σημείο βρίσκεται το κτίριο της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, καθώς και η έδρα του γενικού επιτελείου αεροπορίας της Τουρκίας.

Όπως δήλωσε ο κυβερνήτης της τουρκικής πρωτεύουσας Μεχμέτ Αλί Κιλιτσλάρ, η έκρηξη έγινε κοντά σε άλλο όχημα, το οποίο μετέφερε στρατιωτικό προσωπικό. Οι δράστες της επίθεσης έβαλαν στο στόχαστρο οχήματα του στρατού κοντά στην κεντρική πλατεία Κιζιλάι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σοκ προκάλεσε στην Τουρκία η βομβιστική επίθεση εναντίον στρατιωτικού οχήματος. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου ματαίωσε το ταξίδι τους στις Βρυξέλες και παίρνει μέρος σε έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιείται στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η στιγμή της έκρηξης

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ τόνισε σε δηλώσεις του πως καταδικάζει τους δράστες της τρομοκρατικής ενέργειας και τους ηθικούς αυτουργούς της, ενώ ο υπουργός Δασών Βεϊσέλ Έρογλου είπε πως «πρόκειται για ενέργεια τρομοκρατικής οργάνωσης».

Ο αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης Ομέρ Τσελίκ στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter έγραψε ότι «η τρομοκρατία χτύπησε στην Άγκυρα. Το γεγονός ότι το χτύπημα έγινε σε πολυσύχναστο σημείο δείχνει για άλλη μια φορά την προδοσία που εμπεριέχει η τρομοκρατία».

Σημειώνεται ότι το τουρκικό Ραδιοτηλεοπτικό συμβούλιο επέβαλε ήδη απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών για την επίθεση.

Ερντογάν: Εξαντλείται η υπομονή της Τουρκίας

«Οι επιθέσεις εξαντλούν την υπομονή της Τουρκίας» η οποία «δε θα διστάσει να αμυνθεί, πάντα, παντού και σε κάθε περίπτωση» δηλώνει ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος στην πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε την Τετάρτη στην Άγκυρα.

Τονίζει επίσης ότι «τέτοιους είδους ενέργειες τονώνουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας για ανταπόδοση των εναντίον μας επιθέσεων, εντός και εκτός των συνόρων μας».

«Θα συνεχίσουμε καθημερινά με περισσότερη αποφασιστικότητα τη μάχη μας εναντίον των πιονιών που πραγματοποιούν τις δίχως ανθρώπινο και ηθικό όριο επιθέσεις αυτές και των δυνάμεων που βρίσκονται από πίσω», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ερντογάν και προσθέτει:

«Θα αντιληφθούν ότι γελιούνται όσοι νομίζουν ότι μπορούν να απομακρύνουν τη χώρα μας και το έθνος μας από τους στόχους τους, χρησιμοποιώντας τις τρομοκρατικές οργανώσεις. Κάθε νεκρός μας είναι ένα τεκμήριο για το ότι τα εδάφη αυτά θα είναι η αιώνια πατρίδα μας, η σημαία μας θα υψώνεται πάντα, το εζάνι μας δεν θα σιγήσει, η χώρα μας δεν θα διαμελιστεί και το κράτος μας δεν θα ανατραπεί».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News