default-image

ΗΠΑ: Το πολικό ψύχος χάλασε τα σχέδια των ερωτευμένων στις ΗΠΑ

Κόσμος
ΗΠΑ: Το πολικό ψύχος χάλασε τα σχέδια των ερωτευμένων στις ΗΠΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας Άγιος Βαλεντίνος από την... κατάψυξη περίμενε τους κατοίκους των βορειοανατολικών Ηνωμένων Πολιτειών καθώς οι θερμοκρασίες στη Βοστόνη, το Χάρτφορντ και το Πρόβιντενς έσπασαν κάθε ρεκόρ, αναγκάζοντας τις αρχές να καλέσουν τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός.

Η μετεωρολογική υπηρεσία κάλεσε τους κατοίκους να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους αν δεν είναι απόλυτη ανάγκη αφού προβλέπει ότι η θερμοκρασία θα πέσει στους -22,8 βαθμούς Κελσίου, αλλά με αίσθηση ψύχους -40 βαθμών, λόγω του ανέμου.

Σε τέτοιες συνθήκες μπορεί κάποιος να πάθει κρυοπαγήματα μέσα σε λίγα λεπτά, προειδοποίησαν οι αρχές ζητώντας επίσης από όλους να φροντίσουν τους ηλικιωμένους γείτονές τους. Μολονότι το χαμηλό βαρομετρικό συνοδεύεται από πολικό ψύχος, τον φετινό χειμώνα έχουν σημειωθεί ελάχιστες χιονοπτώσεις στη Βοστόνη, σε αντίθεση με το περσινό ρεκόρ, όταν το ύψος του χιονιού έφτασε ακόμη και τα 2,75 μέτρα.

Οι ακραίες θερμοκρασίες όμως χάλασαν τα σχέδια πολλών ζευγαριών που σκόπευαν να κάνουν ρομαντικούς περιπάτους ή εκδρομές. Η 25χρονη Κρίστεν Κάρλσον και ο φίλος της, ο Ρος Κρόρι, είπαν ότι θα προσαρμοστούν στην κατάσταση. «Θα πάμε για μπραντς. Μετά θα κάνουμε αναρρίχηση αλλά σε κλειστό χώρο. Απόψε θα μείνουμε μέσα και θα μαγειρέψουμε», εξήγησε η νεαρή γυναίκα.

Άλλοι πάντως δεν πτοούνται από το κρύο: περισσότεροι από 2.000 άνθρωποι συμμετέχουν στην ετήσια "Βουτιά της Πολικής Αρκούδας" στο Σι Άιλ του Νιου Τζέρσι και κολυμπούν στον παγωμένο Ατλαντικό για να συγκεντρώσουν χρήματα για την ανοικοδόμηση της πόλης.

Αστυνομικοί σε όλη την περιοχή χτενίζουν τους δρόμους αναζητώντας άστεγους για να τους μεταφέρουν σε ξενώνες. Ένας πάντως, ο 49χρονος Κέβιν Τέιλορ που τα τελευταία χρόνια ζει στον δρόμο αρνήθηκε την προσφορά ενός ζεστού κρεβατιού, λέγοντας ότι μπορεί να τα καταφέρει μόνος του γιατί έχει εξοπλιστεί με σλίπινγκ μπαγκ και κουβέρτες. «Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Νέα Αγγλία. Είμαι συνηθισμένος. Αύριο το κρύο θα σπάσει», είπε.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι την Δευτέρα η θερμοκρασία θα ανέβει στους -2 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News