Κόσμος

Κούβα: Με Φιντέλ και Ραούλ Κάστρο συναντήθηκε ο Πατριάρχης Μόσχας

Ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιντέλ Κάστρο δέχτηκε στην κατοικία του στην Αβάνα τον Πατριάρχη της Ρωσικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Κύριλλο και τον ευχαρίστησε για τη συμβολή του στη διατήρηση των φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών.

«Ο Φιντέλ εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Πατριάρχη Κύριλλο για τη σημαντική συμβολή του στην ενίσχυση των φιλικών σχέσεων μεταξύ του ρωσικού και του κουβανικού λαού καθώς και για την προώθηση των αξιών που τους ενώνουν», ανέφερε η εφημερίδα Juventud Rebelde.

Ο Φιντέλ Κάστρο, ο οποίος αποχώρησε από την εξουσία πριν από μια δεκαετία για λόγους υγείας και φέτος το καλοκαίρι θα κλείσει τα 90 χρόνια του, δέχτηκε τον πατριάρχη στο σπίτι του και «αντάλλαξαν απόψεις για θέματα όπως η φτώχεια, η καταπολέμηση των διακρίσεων, η διατήρηση της ειρήνης και η επιβίωση της ανθρωπότητας», συνεχίζει το άρθρο της εφημερίδας.

Στις φωτογραφίες ο πατριάρχης Κύριλλος, με μαύρο ράσο, συνομιλεί με τον Κάστρο που είναι ντυμένος με μια φόρμα και συνοδεύεται από τη σύντροφό του, την Ντάλια Σότο δελ Βάγιε και δύο διερμηνείς.

Οι δύο άνδρες είχαν συναντηθεί και στο παρελθόν, στις προηγούμενες επισκέψεις του Κύριλλου στην Αβάνα το 1995, το 2004 και το 2008.

Μετά τη λειτουργία σήμερα στον ορθόδοξο ρωσικό Καθεδρικό Ναό της Αβάνας ο Πατριάρχης θα αναχωρήσει από την Κούβα προκειμένου να συνεχίσει την περιοδεία του στη Βραζιλία και την Παραγουάη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος συναντήθηκε με τον Κουβανό ηγέτη Ραούλ Κάστρο. Η συνάντηση του Πατριάρχη με τον Ηγέτη της Κούβας και αδερφό του Φιντέλ, πραγματοποιήθηκε στο Παλάτι της Επανάστασης στην Αβάνα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι μακροχρόνιες σχέσεις φιλίας μεταξύ των λαών της Κούβας και της Ρωσίας, καθώς και άλλα θέματα συνεργασίας των δύο χωρών.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχόλια