default-image

Κολομβία: Υποψίες για σύνδεση του ιού Ζίκα με προσωρινή παράλυση

Κόσμος
Κολομβία: Υποψίες για σύνδεση του ιού Ζίκα με προσωρινή παράλυση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εντείνεται η ανησυχία στην Κολομβία λόγω της εξάπλωσης του ιού Ζίκα, όπου περισσότερες από 5.000 έγκυες γυναίκες έχουν μολυνθεί με τον ιό Ζίκα που μεταδίδεται από τα κουνούπια, ανακοίνωσε το ινστιτούτο εθνικής υγείας της χώρας, καθώς η ασθένεια συνεχίζει να εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στην αμερικανική ήπειρο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εθνικής Υγείας, υπάρχουν 31.555 κρούσματα της ασθένειας στην Κολομβία, ανάμεσά τους 5.013 έγκυες. Η ασθένεια έχει συνδεθεί με τη μικροκεφαλία, μια κατάσταση κατά την οποία μωρά γεννιούνται με ασυνήθιστα μικρό κρανίο και πνευματική υστέρηση.

Είναι άγνωστο ακόμη εάν ο ιός Ζίκα προκαλεί πράγματι μικροκεφαλία. Η Βραζιλία ερευνά μια πιθανή σχέση ανάμεσα στον Ζίκα και περισσότερα από 4.300 ύποπτα κρούσματα μικροκεφαλίας.

Ακόμη ορισμένοι γιατροί παρατήρησαν πως το ίδιο διάστημα αυξήθηκαν και τα κρούσματα του συνδρόμου Γκιγιέν-Μπαρέ, μιας σπάνιας ασθένειας που προκαλεί μυική αδυναμία και προσωρινή παράλυση. Πρόσφατα, τρεις ασθενείς με Ζίκα πέθαναν αφού παρουσίασαν και το σύνδρομο Γκιγιέν-Μπαρέ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News