default-image

Μέρκελ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Αμάλ συζήτησαν για το προσφυγικό

Κόσμος
Μέρκελ, Τζορτζ Κλούνεϊ και Αμάλ συζήτησαν για το προσφυγικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον Αμερικανό ηθοποιό Τζορτζ Κλούνεϊ, τη σύζυγό του Αμάλ Αλαμουντίν - Κλούνεϊ και τον Πρόεδρο της Οργάνωσης Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης για τους πρόσφυγες και πρώην υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Ντέιβιντ Μίλιμπαντ δέχθηκε η καγκελάριος της Γερμανίας κ. Άνγκελα Μέρκελ, προκειμένου να συζητήσει μαζί τους πιθανές δράσεις για την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης.

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ ενώ βρίσκεται στο Βερολίνο στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου, εξέφρασε την διάθεση να συναντηθεί με την Γερμανίδα Καγκελάριο, «για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε» στο θέμα των προσφύγων.

«Κοινή ευρωπαϊκή λύση» επιθυμεί η Μέρκελ

Εν τω μεταξύ, κατευναστική εμφανίστηκε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Γερμανίας, Κριστιάνε Βιρτς δηλώνοντας ότι «χρειάζεται κοινή ευρωπαϊκή λύση» στο θέμα των συνόρων και της προσφυγικής κίνησης απαντώντας σε ερώτηση εάν κατά την προσεχή σύνοδο κορυφής είναι πιθανό να αποφασιστεί το κλείσιμο των συνόρων μεταξύ της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ.

«Το ευρωπαϊκό συμβούλιο θα ασχοληθεί σίγουρα με θέματα της προσφυγικής πολιτικής. Σε αυτό το πλαίσιο, η καγκελάριος έχει επανειλημμένα τονίσει- και στο ευρωπαϊκό συμβούλιο θα γίνει σίγουρα δουλειά πάνω σε αυτό- είναι ότι χρειάζεται μία κοινή ευρωπαϊκή λύση σε αυτό το ερώτημα. Θα πρέπει να περιμένουμε τι θα βγει από εκεί. Το θέμα για την καγκελάριο είναι να βρεθεί μία κοινή ευρωπαϊκή λύση» συμπλήρωσε η κ. Βιρτς.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News